Εκδήλωση για την καταπολέμηση των διακρίσεων κατά των Ρομά

Εκδήλωση με θέμα “Let’sfightAnti-Gypsyism”πραγματοποίησε το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των σχολείων. Ειδικότερα, το Δημαρχείο επισκέφτηκαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κάτω Μηλιάς, προκειμένου να ενημερωθούν για τις δράσεις του Παραρτήματος Ρομά.




Την παρουσίαση έκανε η Συντονίστρια του Παραρτήματος Κατερίνα Σαμαλή, η οποία μίλησε για τις υπηρεσίες ολιστικής προσέγγισης που παρέχει η δομή,τονίζοντας «τη σημασία καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων κατά των Ρομά».Επιπλέον, σημείωσε, ότι,καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου αποτραπεί ο αντιτσιγγανισμός και να προαχθεί ο ευρύτερος στόχος της ισότητας.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά στην συγκεκριμένη εκδήλωση, ενώ ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ανταλλαγή ιδεών. Μάλιστα, προτάθηκε από τους ίδιους τους μαθητές η υλοποίηση κοινής εκδήλωσης, καθώς εξέφρασαν την επιθυμία να γνωρίσουν τους μαθητές Ρομά του Πέλεκα.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Αστέριος Μπουσνάκης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την έμπρακτη προσπάθεια καταπολέμησης των στερεοτύπων και της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Παξιμαδάκη, Διευθύντρια του Λυκείου Κάτω Μηλιάς για τη θετική ανταπόκριση».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς