Βιβλίο για την επέτειο 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 εξέδωσαν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Oι δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για τον επετειακό εορτασμό της Επανάστασης του 1821 συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η Ιερά Μητρόπολη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, προχώρησε στην έκδοση ενός σύγχρονου και πρότυπου βιβλίου που είναι αφιερωμένο στην Ελληνική Επανάσταση με τίτλο «Οι νέοι μπροστά στο θαύμα του 1821. 200 χρόνια από την Επανάσταση».




Στόχος της καλαίσθητης αυτής έκδοσης είναι να παρέχει πληροφορίες για το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821 και την κατάκτηση της Εθνικής Παλιγγενεσίας.Επιπλέον,η έκδοση συμβάλλει στην ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων και της ευρύτερης ιστορικής συγκυρίας, προβάλλει τις ιδέες και τις συλλογικές κατακτήσεις που η Επανάσταση έφερε στο προσκήνιο, συστήνει μορφές και πρόσωπα του Αγώνα που έδρασαν κατάτην Επανάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου το βιβλίο θα διανεμηθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Πιερίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με αφορμή το βιβλίο ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για την χρηματοδότηση της έκδοσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά. «Μέσω του βιβλίου προβάλλουμε τα διαχρονικά μηνύματα της Επανάστασης του 1821 που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες και δημιουργούν προοπτική για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους και τις νέες της Πιερίας. Η τοπική μας Εκκλησία σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και όλους τους τοπικούς φορείς αναδεικνύει τα σύμβολα και τα μηνύματα της Επανάστασης παράλληλα με τον καταλυτικό ρόλο και τη συμβολή της Εκκλησίας στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, αναπολούμε τις δάφνες και τις δόξες των προγόνων μας και αφιερώνουμε τη σκέψη μας στη μνήμη των αγωνιστών του 1821. Αγωνιστές που εμφορήθηκαν από υψηλές αξίες, ιδέες και ιδανικά, ήτοι από την ελευθερία, την αλληλεγγύη και την ομόνοια, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. Θεωρώ ότι το ιστορικό αυτό βιβλίοπου γράφτηκε με την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου θα το αγκαλιάσουν όλοι οι μαθητές του νομού μας».

Προς τον σκοπό αυτό, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος επισκέφθηκε τις Διευθύνσεις Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης νομού Πιερίας, όπου είχε συνεργασία με τις Προϊσταμένες των Διευθύνσεων κυρίες Φλώρα Σορώτου και Μεταξία Τσιαργαλή αντίστοιχα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς