Σε τροχιά υλοποίησης η επέκταση, αναβάθμιση & ο εκσυγχρονισμός των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων Κατερίνης & Κορινού

 

Με ταχείς ρυθμούς, στην επέκταση, αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των μονάδων επεξεργασίας λυμάτων (Κατερίνης και Κορινού) ευθύνης της προχωρά η ΔΕΥΑΚ. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του, στις 28/12/21, το Δ.Σ της ΔΕΥΑΚ ανέθεσε σε πρώτη φάση, σε μελετητές - μηχανικούς την «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ». Στόχος είναι να προσδιοριστεί η κατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού και μετρικού εξοπλισμού των Ε.Ε.Λ, καθώς και να εκτιμηθεί το ύψος αντικατάστασης αυτών λόγω παλαιότητας, φθορών ή παλαιότητας τεχνολογίας.
Όπως διευκρινίζει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Συμεωνίδης: «Η ΔΕΥΑΚ συνεπής στις υποχρεώσεις της προς το κοινωνικό σύνολο και έχοντας με τις ενέργειες του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 24.000.000,00 €, προχωρά στην καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης, στην σύνταξη των απαραίτητων μελετών και στην ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών για την επέκταση και αναβάθμιση των ΕΕΛ Κατερίνης και Κορινού».

ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

«Πρόκειται για ένα έργο πνοής για τον Δήμο μας, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Προτεραιότητά μας διαχρονικά είναι η εξασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων και υποδομών της ΔΕΥΑΚ προς όφελος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών» σημειώνει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλανθρωπικό bazaar με ρούχα second hand από την Μπουμπού στην πλατεία Κορινού

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς