Ημερίδα της ΚΕΔΕ για τη σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας

Δελτίο τύπου



Με τη συμμετοχή και του Δήμου Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με θέμα: «Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας». Στην ημερίδα που έγινε στα Τρίκαλα, συμμετείχε και η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δ.Κατερίνης, Παρθένα Μακρίδου - Παρτσαλίδου.




Στη σύντομη ομιλία της η κ. Μακρίδου αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, αναφέρθηκε στη λειτουργία και στο έργο της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δ.Κατερίνης, καθώς επίσης και στη λειτουργία και δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης. Αναφέρθηκε δηλαδή στις δραστηριότητες του Κέντρου και στην ουσιαστική στήριξη γυναικών που αντιμετωπίζουν ποικίλες μορφές βίας (όπως και τα ανήλικα παιδιά τους).

Επίσης, τόνισε ότι ο Δ.Κατερίνης, μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής, παρέχει σε γυναίκες όχι μόνο συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της βίας, τους προσφέρει, στη συνέχεια, και δυνατότητες να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με σκοπό να κάνουν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δ.Κατερίνης αναφέρθηκε και στο προληπτικό έργο της Επιτροπής Ισότητας καθώς και του Κέντρου Συμβουλευτικής που προωθεί ο Δήμος.

Όπως είπε, σκοπός αυτού του έργου, που τελείται υπό την καθοδήγηση του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, είναι να ευαισθητοποιηθεί περαιτέρω η τοπική κοινωνία ως προς τον σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύει στις γυναίκες, ώστε να αντιμετωπίζονται με ισονομία τα φύλα. Ο τελικός στόχος είναι να υποχωρούν δραστικά οι ανισότητες μεταξύ των φύλων αλλά και να μειώνονται τα φαινόμενα βίας σε βάρος γυναικών, τα οποία δεν έχουν καμία θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ημερίδα αυτή, κεντρική ομιλήτρια ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων - αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, η οποία και τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Τρικάλων. Μίλησαν επίσης, ο Δήμαρχος Δ.Παπαστεργίου, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς