2η Ημερίδα Φυσικοθεραπευτών Ν. Πιερίας - Εκάβη 8 Οκτ 2016

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 2η επιστημονική ημερίδα των φυσικοθεραπευτών του ν. Πιερίας, η οποία διοργανώθηκε στην Εκάβη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. 

Τίτλος της ημερίδας ήταν ¨ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ΄ σε συνάρτηση με την παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας που από φέτος γιορτάζεται μεταξύ 8 Σεπτέμβρη και 8 Οκτώβρη.



Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι κύριοι: ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ Ν. (ορθοπεδικός ιατρός και επιστημονικός υπότροφος της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας), ΧΑΝΤΕΣ Μ. (αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής σχολής Θεσσαλίας) και ο ΑΥΤΟΣΜΙΔΗΣ Δ. (φυσικοθεραπευτής και συνεργάτης του ΑΤΕΙΘ).

Δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στις παθήσεις των άνω άκρων με εκτενείς αναλύσεις και παραδείγματα που βοήθησαν το ακροατήριο να κατανοήσει τις αναφορές των καθηγητών. Η προσέλευση κρίνεται ικανοποιητική και το επίπεδο του κοινού κατά γενική ομολογία κυμάνθηκε σε υψηλό επίπεδο.



Η αρχή έγινε με τον χαιρετισμό του πρόεδρου του τμήματος κ. Μπάναλη Παναγιώτη, επεξηγώντας τις δράσεις του συλλόγου, την πορεία και τα μελλοντικά σχέδια, θέτοντας νέες βάσεις στην προβολή του λειτουργήματος της φυσικοθεραπείας τα επόμενα έτη.

Ακολούθησε ο κ. Παυλιδης Θεόδωρος ως πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ και εκπρόσωπος δημάρχου και τέλος ο βουλευτής κ. Κουκοδήμος Κ. ο οποίος δήλωσε τον θαυμασμό του για το έργο των φυσικοθεραπευτών, καθότι αθλητής επί σειρά ετών και με συνεχείς επαφές με επαγγελματίες του κλάδου.



Αυτό που μένει ως γενική εικόνα είναι η διάθεση των φυσικοθεραπευτών της Πιερίας, να αναδείξουν τον ρόλο και προσφορά της επιστήμης τους στην τοπική κοινωνία, εκπαιδεύοντας παράλληλα τους πολίτες σε μια νέα στάση ζωής με στόχο την πρόληψη που θα αποφέρει υψηλότερο επίπεδο με βάση το προσδόκιμο ζωής του κάθε ανθρώπου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού