Ψήφισμα διαμαρτυρίας από τους μοτοσικλετιστές για την πίστα Αιγινίου


 Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ζητάει το σπίτι του. Η μεγαλύτερη πληγή του μηχανοκινήτου αθλητισμού στην χωρά μας λέγεται Ελληνική Πίστα Αγώνων Μηχανοκινήτου Αθλητισμού γνωστή και πίστα του Αιγινίου. Κατασκευάστηκε από ιδιώτες. Τον κ. Χάρη Θεοφράστου (γνωστό ως Αναποφάσιστο αγοραστή από την εκπομπή στην ΕΡΤ3 ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ και επέστρεψε πρόσφατα πάλι στην ΕΡΤ3 ως Ασφαλώς Επί Τροχών) και τους αδελφούς. Στέργιου.


Το αυτοκινητοδρόμιο έκανε τα εγκαίνια του στις 15-10-1989 με 60+ αγωνιζόμενους και 40.000 θεατές ( λένε η φήμες και τα εισιτήρια που κόπηκαν) ούτε ντέρμπι ο ΠΑΟΚ να έπαιζε! Πέρασαν αρκετά χρονιά προσπαθειών, που ξανά έπεσαν σε συμφέροντα και τρικλοποδιές με τους ιδιόκτητες να αφήνουν το όνειρο για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο έλεος του πλιάτσικου και των καιρικών συνθηκών.

Εδώ και δέκα χρόνια ξεκίνησε μέσα από social media ένας αγώνας από την ομάδα Aeginio Circuit Save It - Σώστε την Πίστα Αιγινίου. Η ομάδα στελεχώνεται από πρώην & νυν αγωνιζόμενους του μηχανοκινήτου αθλητισμού και ΜΜΕ του χώρου.

 Όπως κάθε χρόνο στα μέσα του Οκτωβρίου << γίνεται το μνημόσυνο>> μαζεύονται μοτοσικλετιστές απ όλη την Ελλάδα με κοινό σημείο τους ότι όλοι τους σχεδόν γνωρίστηκαν μέσα στην πίστα του Αιγινίου.

Φέτος στο πρωτότυπο τους κάλεσμα για το ανυπόγραφο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατέφθασαν μοτοσυκλετιστικές λέσχες και μοτοσικλετιστές από την Λάμια, Βόλο, Λάρισα, Πιερία, Κιλκίς, Καβάλα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Λαγκαδά, Χαλάστρα, Σοφό ως και από την Ορεστιάδα .

 Το ψήφισμα θα κατατεθεί προσεχώς στον δήμο Πύδνας Κολινδρού. Η μηχανοκίνητη οικογένεια ζητάει ή νέο Αυτοκινητοδρόμιο ή άμεση λειτουργία του ήδη υπάρχοντος. Καθώς τέσσερις πίστες του παγκοσμίου μηχανοκινήτου αθλητισμού βρίσκονται σε οικολογικά πάρκα, εθνικούς δρυμούς και υγροβιότοπους πως αυτές λειτουργούν φιλοξενώντας αγώνες Formula1 & MOTOGP;


Αν ένα τέτοιο έργο λάβει σάρκα και οστά στην Β.Πιέρια Θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας Το αυτοκινητοδρόμιο είναι αρκετά κερδοφόρα επιχείρηση (Δημοτική ή Ιδιωτική) Ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας Μα πάνω απ όλα εκεί μέσα θα μάθουν να οδηγούν τα παιδιά μας και θα γίνουν συνετοί και έμπειροι οδηγοί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού