Εθνικός Ν. Τραπεζούντας - Π.Α.Ο. Κ. ΜΗΛΙΑΣ 4-0 για την 3η αγωνιστική κυπέλλου ερασιτεχνών Πιερίας.

Του Σπανού Παναγιώτη




Ο Εθνικός Ν. Τραπεζούντας πέρασε στα προημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι ένας πολύ υπολογίσιμος και δυνατός αντίπαλος για κάθε ομάδα.


Στην επόμενη φάση ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει στην έδρα του, την Αναγέννηση Κολινδρού.

Χάρη στην κλάση του Κωνσταντινίδη ξεκλείδωσε την άμυνα της Κ. Μηλιάς και από εκεί και πέρα ήταν θέμα χρόνου το σκορ να πάρει διαστάσεις θριάμβου.

Ο Εθνικός ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά από τον αντίπαλο του αλλά δεν ήταν ουσιώδης στην τελική του προσπάθεια.

Η ομάδα του Μάκη Κωνσταντινίδη είχε την κυριαρχία  σε όλο σχεδόν το παιχνίδι.

Βασικό όπλο αυτής της σπουδαίας ομάδας που φέτος πρωταγωνιστεί και μπορεί να κάνει άνετα την ζημία σε μεγαλύτερες ομάδες του Νομού είναι το κέντρο της.

Ο Μιχαηλίδης εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους κόφτες της κατηγορίας και σε συνδυασμό με τον Κωνσταντινίδη που είναι ‘’πολυτέλεια’’ για μια ομάδα όπως η Τραπεζούντα αφού είναι το πιο σύγχρονο 10άρι του Ν. Πιερίας.

Έτσι λοιπόν το δεύτερο μέρος μας χάρισε πολύ όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Η αρχή έγινε με το πέναλτι του Κωνσταντινίδη ο οποίος το κέρδισε κιόλας μετά από εκτέλεση φάουλ και σκόραρε το 1-0.

Η συνέχεια ανήκει στον ίδιο και πάλι αφού με δυο δικές του ασίστ σε Παπαδόπουλο Β. και Αντωνιάδη αντίστοιχα να κάνουν το 3-0.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Αραβίδη με δική του ατομική προσπάθεια.

MVP του παιχνιδιού δεν θα μπορούσε να μην είναι ο Κωνσταντινίδης αφού κέρδισε πέναλτι, σκόραρε, μοίρασε ασίστ και γενικά ήταν αυτός που με την ταχύτητα του και το ποδοσφαιρικό του μυαλό δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην άμυνα της Μηλιάς.

Εθνικός Νέας Τραπεζούντας(Μάκης Κωνσταντινίδης): 1.Αγοραστός Νίκος 2.Τερζίδης Περικλής 3.Αντωνιάδης Μιχάλης 4.Μούκας Νίκος 5.Παπαδόπουλος Μίμης 6.Μιχαηλίδης Αλέξανδρος 7.Παπαδόπουλος Βασίλης(77 Αραβίδης) 8.Λυκίδης Ανέστης (80 Τουλίκας ) 9.Ζανέτας Ιωακείμ 10.Κωνσταντινίδης Γιώργος 10.Τερζίδης Χρήστος


Ανάλυση παικτών:

Αγοραστός Νίκος: Ο νεαρός τερματοφύλακας όπου χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία. Δεν απειλήθηκε από την αντίπαλο ομάδα αλλά ήταν σταθερός.

Τερζίδης Περικλής: Δυνατός με πολλές αλληλοκαλύψεις και σωστές μπαλιές. Ήταν καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα αλλά μέτριος στο επιθετικό κομμάτι. Πάντως έχει να δώσει πολλά ακόμη μιας και είναι νεαρός.

Μούκας Νίκος: Απέδειξε για πολλοστή φορά γιατί είναι ο αρχηγός. Η εμπειρία του και μόνο αρκεί για να καταλάβει κανείς το πόσο ποδοσφαιρικό μυαλό έχει.

Αντωνιάδης Μιχάλης: Δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα για αυτόν το παίκτη αφού είναι ο ηγέτης και η ψυχή της ομάδας. Σωστός στην μεταβίβαση της μπάλας από την άμυνα προς την επίθεση. Επεμβάσεις ψύχραιμες,αλάνθαστος και επιβραβεύτηκε με ένα πολύ όμορφο γκολ.

Παπαδόπουλος Μίμης: δεν είναι το "φουλ" μπακ που λέμε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά η εμπειρία του τον κατατάσσει σε έναν παίκτη που σήμερα έδειξε ξανά ότι μπορεί να είναι βασικός και Αναντικατάστατος.

Μιχαηλίδης Αλέξανδρος: Το παιδί θαύμα, κόβει και ράβει στο κέντρο. Δεν έχασε καμιά μονομαχία. Σωστός στις μεταβιβάσεις του και πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Δεν άφησε τον αντίπαλο περιθώρια να δημιουργήσει φάσεις.

Λυκίδης Ανέστης: Πολύ καλός σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού αλλά δεν παρέλειψε τα λάθη. Παρόλα αυτά είχε σωστές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις.

Ζανέτας Ιωακέιμ: Πολλά τρεξίματα, σωστές πάσες, καλός αμυντικά. Έχει να δώσει και αυτός πολλά ακόμη αφού έχει μείνει πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης.

Κωνσταντινίδης Λολής:Τι μπορεί να πεις κανείς γι αυτόν τον παίκτη θαύμα. Από μόνος του είναι μια ομάδα. Έχει φαντασία, εμπειρία, ταλέντο έκρηξη. Δίκαια ο κορυφαίος του αγώνα.

Τερζίδης Χρήστος: Ήταν πολύ καλός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα πλάγια. Βοηθούσε όποτε χρειαζόταν αμυντικά. Είχε καλά γεμίσματα και σωστές μεταβιβάσεις.

Παπαδόπουλος Βασίλης: Είναι πάντα στο κατάλληλο σημείο. Είναι πολύ καλός με και χωρίς την μπάλα. Θέλει δουλειά στα γεμίσματα του. Σε γενικές γραμμές ήταν καλός για ένα ακόμη παιχνίδι.

Αραβίδης Γιώργος: Προερχόμενος από τραυματισμό που τον άφησε 2 αγνωστικές εκτός κατάφερε να πετύχει ένα πολύ ωραίο γκολ. Έχει ταχύτητα και μπορεί να βοηθήσει αφού είναι έμπειρος παίκτης

Τουλίκας Δημήτριος: Δεν μπορεί να βαθμολογηθεί αφού αγωνίστηκε λίγα μόνο λεπτά.

Προπονητής Κωνσταντινίδης Μάκης: Διάβασε το παιχνίδι σωστά. Έστησε την ομάδα πολύ καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν άφησε την δημιουργία της αντιπάλου ομάδας ασκώντας πίεση από την επίθεση. Με το αγαπημένο του σύστημα να αποδίδει καρπούς σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε γιατί είναι ένας από τους πιο έξυπνους και καλούς προπονητές της Πιερίας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού