Ακατάσχετος λογαριασμός νέου τύπου.

του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ακατάσχετος λογαριασμός νέου τύπου καθιερώνεται και ανοίγει ο δρόμος για την προώθηση του νομοσχεδίου για την υποχρεωτική εφαρμογή του πλαστικού χρήματος.

Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του www.newsit.gr βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και στα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών και πολύ σύντομα, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.



Η λύση που δόθηκε δεν καθιερώνει μεν απολύτως ακατάσχετο λογαριασμό, αλλά καθιερώνει ακατάσχετες δαπάνες. Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι τα χρήματα που θα κατατίθενται στο λογαριασμό αυτό και θα προέρχονται από τα έσοδα από τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπεζικών καναλιών δεν θα κατάσχονται από την εφορία πριν πληρωθούν ορισμένες υποχρεώσεις.

Ετσι η εφορία θα μπορεί να ...βάλει χέρι στο λογαριασμό μόνο αφού πληρωθούν ο ΦΠΑ, οι φόροι εισοδήματος, οι φόροι μισθωτών υπηρεσιών, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι μισθοί και άλλες αμοιβές των εργαζομένων, οι ΔΕΚΟ και οι προμηθευτές.

Αφού εξοφληθούν αυτές οι υποχρεώσεις, τότε η εφορία, αν υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό, θα μπορεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι οι επιχειρήσεις θα είναι πιο συνεπείς στις πληρωμές και π[ρος τους εργαζόμενους, αφού θα προτιμήσουν, όπως λένε στην αγορά, να πληρώσουν μισθούς και άλλες αμοιβές, παρά να αφήσουν την εφορία να κατάσχει τα χρήματα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού