Με επιτυχία η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Πιερικής Αναπτυξιακής για την 1ηπρόσκληση έργων ιδιωτικού χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020

Η Πιερική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ,στο πλαίσιο δημοσιοποίησης της πρώτης πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων για έργα ιδιωτικού ενδιαφέροντος στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER της προγραμματικής περιόδου 2014-2020,διοργάνωσε ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαντα βασικά χαρακτηριστικά του τοπικού προγράμματος της Πιερικής Αναπτυξιακής, το περιεχόμενο των δράσεων ιδιωτικού χαρακτήρα, οι διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων στήριξης, οι επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις των δικαιούχων κατά την υποβολή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. κα Σοφία Μαυρίδου παρουσίασε επιγραμματικά τους άξονες του προγράμματος και τα οικονομικά χαρακτηριστικά αυτού. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζοντας δυναμικά τον σχεδιασμό δράσεων που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών του νομού μας, μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών σχεδίων δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα της Πιερικής οικονομίας, υλοποιούμε ακόμη μια πρόσκληση του προγράμματος CLLD/LEADER, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις ιδιωτικού χαρακτήρα αυτή τη φορά, που θα ενισχύσουν την τοπική επιχειρηματικότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νομού μας». Τέλος, η κα Μαυρίδου ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός των προκηρυσσόμενων δράσεων θα φθάσει περίπου στα 5 εκατομμύρια ευρώ ενώ ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους πως τα έμπειρα και ικανά στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες σε όλο το εγχείρημα, παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πιερικής Αναπτυξιακής Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Δημήτριος Ντούρος, ο οποίος ανέφερε πως στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενεργοποιηθεί το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου στις περιοχές παρέμβασης του προγράμματος, έτσι ώστε να υπάρξουν στοχευμένες δράσεις με όσο το δυνατόν ρεαλιστικές προτάσεις για να επιτευχθεί μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που προκύπτουν για τους επενδυτές από την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής όπως η περιφερειακή οδός της Κατερίνης.

Στη συνέχεια η κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής, ανέλυσε λεπτομερώς τη δομή και τους στόχους του προγράμματος.Παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία του προγράμματος, η περιοχή εφαρμογής, οι δικαιούχοι και τα βασικά χαρακτηριστικά κάθε δράσης. Τις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος όπως και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι ώστε να καταθέσουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας παρουσίασε ο υπεύθυνος προγραμμάτων της Πιερικής Αναπτυξιακής κ. Ζαπουνίδης Κώστας.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκαν απορίες οι οποίες αναλύθηκαν από τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής ενώ η διοργάνωση ανάλογων ενημερωτικών εκδηλώσεων θα συνεχιστεί στους Δήμους της Πιερίας αλλά και στοχευμένα τόσο κλαδικά όσο και επί της διαδικασίας υποβολής.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς