Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 6η Απριλίου 1914, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως για τα θύματα της γενοκτονίας του Θρακικού Ελληνισμού και στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας παρέστη χθες, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης. 



Πρόκειται για επετειακές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο «Mαύρο Πάσχα» την ημέρα που οι Nεότουρκοι επέλεξαν για να εκδιώξουν τους Έλληνες χωριών από τις επαρχίες της Αν. & Β.Θράκης. Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι: Θρακική Εστία Κατερίνης, Θρακικός Γανόχωρας, Ανατολικοθρακών Περίστασης, Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, Κουμπαγιώτων Κορινού. 

Όπως επισήμανε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Το μήνυμα των εκδηλώσεων που αφορούν την ιστορία και την μνήμη, όπως οι συγκεκριμένες συνδέεται με το καθήκον που έχουμε προς τις προηγούμενες γενιές για την αποκατάσταση της ιστορίας, καθώς και για την καταδίκη των εγκλημάτων που δεν πρέπει να επαναληφθούν. Είναι κατά συνέπεια σημαντικό η ιστορική μας μνήμη να αποτελεί πηγή γνώσης και για τις νεότερες γενιές προκειμένου να παραμείνουν προσηλωμένες στα ιδανικά της ειρηνικής και δημιουργικής συμβίωσης των λαών». 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς