Πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα δομής προσφύγων στην Περίσταση

Φωτιά ξέσπασε στο σπίτι οικογένειας μεταναστών στην Περίσταση Πιερίας, όπου ευτυχώς με την άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και η 8μελής οικογένεια είναι καλά στην υγεία τους.


Η φωτιά ξέσπασε από ένα ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που δυστυχώς έκαψε όλα τα υπάρχοντα τους και τα λιγοστά χρήματα που διέθεταν.

Ο πατέρας της πληγείσας οικογένειας ζήτησε βοήθεια από διπλανό σπίτι όπου διαμένουν Έλληνες(συγκεκριμένα ο γνωστός  τραγουδιστής Λευτέρης Ραφαηλίδης από τον Κορινό) ο οποίος προς τιμήν του μαζί με την σύζυγο του πρόσφεραν προσωρινά την οικία τους στην οικογένεια και μέχρι να κατασβήσει η πυροσβεστική την φωτιά.

Στην συνέχεια η οικογένεια βρήκε καταφύγιο σε σπίτι φίλων τους μεταναστών. 

Θα σταθώ στο αυτονόητο που έπραξαν ο Λευτέρης με την σύζυγό του που δυστυχώς στις μέρες μας δεν είναι και τόσο αυτονόητο τελικά.  Καλώς ή κακώς η  χώρα μας ανέλαβε να υποδέχεται πρόσφυγες και ορισμένοι κύκλοι προσπαθούν να το εκμεταλευτούν για να εδραιώσουν τις δικές τους απόψεις οι οποίες στην συνέχεια θα μεταφραστούν σε ψήφους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σίγουρα δεν είναι όλα αγγελικά και ρόδινα γιατί όπως σε όλες τις εθνότητες υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, μπορεί όντως αρκετές φορές να υπάρχουν κακοί άνθρωποι και στην χώρα μας. Αυτοί θα πρέπει να απομονώνονται και να ξεκινούν άμεσες διαδικασίες απέλασης τους.

Αλλά πάνω απ΄ όλα να μην ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι!!!


Σχόλια

  1. Ειλικρινά, τι σχέση έχει η προ-τελευταία παράγραφος που αναφέρει τα περί αγγελικού και ρόδινου κόσμου και την ανάγκη απέλασης των όποιων κακών μεταναστών σε μία είδηση που αναφέρει ότι μια οικογένεια Ελλήνων βοήθησε μια οικογένεια μεταναστών;

    Ρητορικό το ερώτημα βεβαίως, καθώς υποψιάζομαι ότι ο συντάκτης γνωρίζει τα γνωστά ρατσιστικά αντανακλαστικά της μεγάλης μερίδας αναγνωστών οι οποίοι έχουν συνδέσει τον όρο "μετανάστης" και "πρόσφυγας" με ότι συνεπάγεται η λέξη "υπάνθρωπος" και "άνθρωπος δεύτερης κατηγορίας". Οπότε δεν κατηγορώ τον συντάκτη ο οποίος ειλικρινώς όπως ανέφερε πως έγραψε για μια αυτονόητη αντίδραση ενός ανθρώπου σε μία κρίση του γείτονά του.

    Δεν μπορώ όμως να μην παρατηρήσω το φόβο της ακρότητας υπό τον οποίο ζούμε και ο οποίος μας αναγκάζει όσους δεν τον υιοθετούμε να επιβεβαιώνουμε συχνά-πυκνά τον πατριωτισμό μας (λες και δεν μπορείς να είσαι και Άνθρωπος και Πατριώτης) και να κατευνάζουμε τα ακραία ρατσιστικά πνεύματα με έναν απολογητικό αχρείαστο λόγο.

    Ζούμε σε σκοτεινές περιόδους δυστυχώς...

    Λυπάμαι που αναγκάζομαι να σχολιάζω ως ανώνυμος, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τους συγχωριανούς μου :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού