Επίσκεψη Ρώσικης αντιπροσωπείας και του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

Δελτίο τύπου Αντιπεριφέρειας Πιερίας:

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, πραγματοποίησε Ρώσικη αντιπροσωπεία της πόλης Γκελεντζίκ και ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, καλωσόρισε τον Α΄Αντιδήμαρχο της ρωσικής πόλης Γκελεντζίκ, ΠΟΛΟΥΙΑΝΟΒ ΝΤΕΝΙΣ, τις Αντιδημάρχους ΜΑΙΣΤΡΕΝΚΟ ΕΛΙΖΑΒΕΤ και ΒΑΣΙΛΕΝΚΟ ΕΛΕΝΑ, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Γκελεντζίκ, ΣΟΛΑΧΟΒ ΑΦΛΑΤΟΝ, τον Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», κ. Χρήστο Ορφανίδη, τον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, κ. Άρη Κασιμίδη και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελετής για την επίσημη υπογραφή Πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης μεταξύ του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και της Ελληνικής Κοινότητας Γκελεντζίκ νότιας Ρωσίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αναφέρθηκε στη σημασία της αδελφοποίησης και στα οφέλη της σε τουριστικό, πολιτισμικό και εκπαιδευτικό επίπεδο, με την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, την ανάπτυξη δράσεων και διαπολιτισμικών σχέσεων -με σκοπό τη γνωριμία της ιστορίας, της κουλτούρας και του πολιτισμού άλλων χωρών-που αποτελούν μελλοντική επένδυση.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου ευχαρίστησε για την επίσκεψη που -όπως τόνισε- αποτελεί μία επιβεβαίωση των εξαιρετικών δεσμών ανάμεσα στη Ρωσία και την Ελλάδα με σημαντικότερο το δεσμό της θρησκείας και ευχήθηκε η εν λόγω συνάντηση να αποτελέσει την απαρχή συνεργασιών με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη ενεργειών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή της στις δράσεις των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, εξήρε το έργο του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» και τη συμβολή του στη διατήρηση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ο νυν αλλά και ο πρώην πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», υπογράμμισαν την άοκνη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, σε όλες τους τις προτάσεις και ενέργειες, που είχαν ως σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού και των πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής.

Οι παριστάμενοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη θερμή υποδοχή, υπερθεμάτισαν για τα θετικά στοιχεία της αδελφοποίησης, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη συνεργασιών με πολλαπλά οφέλη και για τις δύο χώρες και προσκάλεσαν την κ. Μαυρίδου στο προσεχές φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στη Ρωσία.


Στο τέλος, ως ανάμνηση της συνάντησης, αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας να προσφέρει βιβλία και χάρτες για την Πιερία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού