Η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... «Δεν μου έδωσε λεφτά ο Δήμαρχος» Θανάσης Λιακόπουλος: Επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης

Την ώρα που συνεχίζονται τα κακής ποιότητας πρόχειρα προεκλογικά έργα σε διάφορα σημεία του Δήμου μας από την απερχόμενη δημοτική αρχή, η λίστα των απλήρωτων υπαλλήλων δεν τελειώνει ποτέ... Μετά από τις καταγγελίες μας για τη ΔΗΚΕΔΗΚ, σήμερα φέρνουμε στο φως την κατάσταση των υπαλλήλων του Δημοτικού Ωδείου της Κατερίνης, επίσης απλήρωτων, στους οποίους ο αρμόδιος Πρόεδρος Χρυσόστομος Κυραϊλίδης φέρεται να είπε στους εργαζομένους «δεν μου έδωσε λεφτά ο Δήμαρχος!» Με βάση τη συνεχιζόμενη κατάσταση μη πληρωμής υπαλλήλων, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος καταθέτει άμεσα επείγον αίτημα οικονομικής ενημέρωσης, για να λάβει τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου και των οργανισμών του και να διαπιστώσει γιατί μένουν υπάλληλοι απλήρωτοι, ενώ στον Δήμο συνεχίζονται «οι προεκλογικές τακτοποιήσεις».



Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Χρόνια προσφοράς και διακρίσεων, χρόνια κοροϊδίας των υπαλλήλων του

Οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου συμβάλλουν επί χρόνια στον Πολιτισμό της περιοχής μας αλλά και όλης της Ελλάδας. Δεν είναι τυχαία και η νέα διάκριση που έλαβε πριν από λίγες μέρες η νεαρή μαθήτρια Φωτεινή Κουτσικανίδη, στην Αθήνα. (Μπράβο, Φωτεινή, μπράβο και στη δασκάλα της, την Ελένη Σαμακοβλή!)



Για τη διάκρισή της αυτή ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου κ. Χρυσόστομος Κυραϊλίδης έκανε δηλώσεις και συνεχάρη τη μαθήτρια και την καθηγήτριά της. Ενώ όμως τις συγχαίρει, ο ίδιος ο κ. Κυραϊλίδης αφήνει απλήρωτους τους εργαζομένους του Δημοτικού Ωδείου! Στην τελευταία τους συνάντηση μάλιστα τους απάντησε με το μνημειώδες... «Δεν μου έδωσε λεφτά ο Δήμαρχος», σα να είναι ο Δήμος Κατερίνης προσωπική υπόθεση του απερχόμενου Δημάρχου…



Η κατάσταση αυτή όμως δεν είναι σημερινή. Επί χρόνια οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου έχουν τύχει απαράδεκτης συμπεριφοράς. Για χρόνια δεν πληρώνονταν, για χρόνια κατέφευγαν στα δικαστήρια και πάντα κέρδιζαν. Η προηγούμενη Πρόεδρος του Ωδείου κ. Πιπίτσα Μακρίδου είχε υπογράψει συμφωνητικό για την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά δεν το τήρησε. Για τον λόγο αυτό οι καθηγητές της υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά εναντίον της, η οποία εκδικάζεται στις 15.05.2019.



Όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου, με δεκάδες άλλες περιπτώσεις, καταγγελίες, δικαστήρια και προβλήματα να έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια.



Θανάσης Λιακόπουλος: Αίτημα επείγουσας οικονομικής ενημέρωσης για τον Δήμο και όλα τα νομικά του πρόσωπα

«Ποτέ μου δεν είχα εμπλοκή με το Δημοτικό Ωδείο, ποτέ μου δε συμμετείχα στη διοίκησή του. Παρά ταύτα αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί, για το ότι μέχρι πριν 1 χρόνο ενημερωνόμουν και πίεζα για λύσεις απευθείας προς τη διοίκηση και τον απερχόμενο Δήμαρχο.



Εδώ και πολύ καιρό έχω επιλέξει να αποστασιοποιηθώ από την ομάδα διοίκησης του Δήμου μας, λόγω της μεγάλης απόκλισης ανάμεσα σε όσα παρουσίασε στους δημότες το 2014 και όσα κάνει σήμερα ο κ. Χιονίδης και οι συνεργάτες του, αγνοώντας κάθε φωνή που ζητά διορθώσεις.



Το ζήτημα του Δημοτικού μας Ωδείου και των απλήρωτων εργαζομένων δεν είναι το μοναδικό. Το αντίθετο, είναι ένα από τα πολλά κρούσματα που μας δείχνουν πως ο Δήμος της Κατερίνης φαίνεται να έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, που επιμελώς μας αποκρύπτεται από την απερχόμενη διοίκηση.



Επειδή όμως δεν είναι δυνατόν οι υπάλληλοι να μένουν απλήρωτοι και την ίδια ώρα να σκορπάνε κάποιοι λεφτά σε πρόχειρα, προεκλογικά έργα, καταθέτω άμεσα αίτημα επείγουσας οικονομικής ενημέρωσης για τον Δήμο και όλα του τα νομικά πρόσωπα. Θέλω να μελετήσουμε που πάνε τα χρήματα των δημοτών μας και γιατί τόσοι δημοτικοί υπάλληλοι αφήνονται απλήρωτοι επί μήνες».



Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού