Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Εορτάζουμε και τιμούμε την 28η Οκτωβρίου 1940, μια λαμπρή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας. Μια ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας, για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στο βωμό ενός ολοκληρωτικού πολέμου, μια ημέρα σταθμό στην πορεία του ελληνικού έθνους.

Το ηρωικό «ΟΧΙ» επιβεβαίωσε το θάρρος, το σθένος, τη δύναμη ψυχής,  την τόλμη, τη φιλοπατρία, τη γενναιότητα και την αυταπάρνηση που χαρακτηρίζουν εμάς τους Έλληνες  και μας υπενθυμίζει το δίδαγμα ότι με «όπλα»  την αποφασιστικότητα και την ισχυρή θέληση όλα επιτυγχάνονται.

Η Ελλάδα απέδειξε πως οι αξίες μας αντιστέκονται στο φασισμό και τη βαρβαρότητα και οι ελληνικές ψυχές των αγωνιστών «έγραψαν» ιστορία με την αυτοθυσία τους χαρίζοντάς μας, την ανεκτίμητη ελευθερία.


Στη μνήμη τους οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους και με πνεύμα ενότητας να προσπαθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας να αντισταθούμε ενάντια στις σημερινές προκλήσεις, που καλούμαστε να διαχειριστούμε σε αυτή τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.

Ας εμπνευστούμε από τα μηνύματα των προγόνων μας, ας διατηρήσουμε την εθνική μας μνήμη και ας υψώσουμε την ελληνική σημαία, αποδίδοντας έτσι τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πρωταγωνιστές του  έπους του ’40.


Σήμερα τιμούμε την αυτοθυσία των προγόνων μας, αλλά κυρίως τιμούμε τη σπουδαία  παρακαταθήκη που μας άφησαν, που έχουμε χρέος να κάνουμε πυξίδα για να οδηγήσουμε την Ελλάδα δυναμικά μπροστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς