Στον Άγιο Σάββα Κατερίνης η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση η Κατερίνη υποδέχτηκε την ιερή θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, της προστάτιδας του ποντιακού ελληνισμού, το σύμβολο των ορθοδόξων της Ανατολής.

Η υποδοχή της ιστορικής και εφεστίου ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά, που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιου και με την υποστήριξη του Ποντιακού Συλλόγου Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα χθες Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα. Εκεί την υποδέχτηκαν ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος και κληρικοί, συνοδεία αγημάτων, τοπικών φορέων, ποντιακών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθους πιστών.

Η εικόνα που διακομίσθηκε από το ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα του Βερμίου, προς ευλογία, αγιασμό και επιστηριγμό των Πιεριέων, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα, όπου θα βρίσκεται μέχρι την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.
Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, όπου θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς