Λύση στα προβλήματα των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περίπου 3.500 εργαζόμενοι σε 875 δομές «Βοήθεια στο Σπίτι» πανελλαδικά,  οι οποίοι δουλεύουν εδώ και 15 χρόνια, από το 2002 έως και σήμερα κάτω από δύσκολες συνθήκες εξυπηρετώντας 100.000 και πλέον ευάλωτες ομάδες όπως ηλικιωμένους και ΑΜεΑ, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές Πιερίας Μπέττυ Σκούφα και Στέργιος Καστόρης.
Το εργασιακό καθεστώς

Ειδικότερα,  όπως επισημαίνουν οι βουλευτές,  όλοι οι  εργαζόμενοι των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ (Ν.2190/94) με πλήρες ωράριο και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη χωρίς ούτε μια ημέρα διακοπή όλα αυτά τα χρόνια, καλύπτοντας  πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η χρηματοδότηση

Από το 2011 η χρηματοδότηση των δομών ΒΣΣ γίνεται από εθνικούς πόρους (ΑΚΑΓΕ, ΙΚΑ, υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Εσωτερικών) το κόστος δε της λειτουργίας του ΒΣΣ ανέρχεται στο ποσό των 55.000.000 εκ. ετησίως σύμφωνα με τη διαχειριστική Αρχή την ΕΕΤΑΑ.

15 χρόνια προσφοράς αλλά και αβεβαιότητας 

Επειδή οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν τα μέγιστα των προσπαθειών τους, εργάστηκαν με συνέπεια και συνέχεια, δημιουργώντας μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.
Επειδή οι εργαζόμενοι καλύπτουν επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Επειδή εδώ και 15 χρόνια σε ετήσια βάση ανανεώνονται οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων των δομών Βοήθεια στο Σπίτι.
Επειδή οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, βιώνοντας εργασιακή ανασφάλεια και ένα κλίμα αβεβαιότητας.

Ερωτάται η Υπουργός

Τι προτίθεται να κάνει για τους εργαζόμενους των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι»;Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το 27ο Ποντιακό Πανηγύρι Κορινού που όλη η Μακεδονία περιμένει με λαχτάρα