Η Προσομοίωση Δ.Σ. αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους να συνδιαλλαγούν, να αλληλεπιδράσουν, να γνωρίσουν ενδότερα τον τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων των τοπικών κοινωνιών.


Οι νέοι συν-θέτουν τις απόψεις τους για τα θέματα της πόλης τους!!!

Κατερίνη | 17-19 Νοεμβρίου 2017 | Συν-Θέση

Πληροφορίες - Αιτήσεις : εδώ:

Η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΔΣ) αποτελεί ένα συνέδριο προσομοίωσης διαδικασιών Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει με τη συμμετοχή νέων, μαθητών Λυκείου και ηλικίας εώς 23 ετών, δημοτών ή κατοίκων Κατερίνης.

Η συγκεκριμένη δράση έχει γίνει και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με επιτυχία και γνωρίζοντας ότι βασικά μέλη των οργανωτικών ομάδων κατάγονται από την πόλη μας, καλέσαμε αυτούς τους δραστήριους νέους, να διοργανώσουμε την Προσομοίωση και στο Δήμο Κατερίνης!

Ελπίζουμε με αυτή την κίνηση να προσφέρουμε μια μοναδική ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν ενδότερα τους δημοκρατικούς θεσμούς προωθώντας την ιδέα της Δημοκρατίας και να συνειδητοποιήσουν την αξία της συμμετοχής. Με στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων της Κατερίνης η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου φιλοδοξεί να αποτελέσει το θεσμό εκείνο που θα παροτρύνει τους συμμετέχοντες να συνδιαλλαγούν και μέσω γόνιμου διαλόγου και πολύπλευρης συνεργασίας να καταλήξουν στη λήψη ορισμένων αποφάσεων στα πλαίσια της διαδραστικής εμπειρίας.

Η πρόταση για τη διενέργεια της Προσομοίωσης τέθηκε αρχικά στο Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης από το οποίο έγινε ομόφωνα δεκτή. Έπειτα ζητήθηκε η παραχώρηση του χώρου Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, όπου και θα διενεργηθεί η ΠΔΣ, καθώς και η υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης με το Δημοτικό Συμβούλιο να δέχεται επίσης ομόφωνα την υλοποίηση της δράσης.

Ως Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης δηλώνουμε ενθουσιασμένοι με την άριστη δουλειά της οργανωτικής ομάδας της ΠΔΣ και την άψογη συνεργασία μας! Ένας θεσμός της πόλης γεννιέται!
Ευθύμιος Τσίρκος
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλανθρωπικό bazaar με ρούχα second hand από την Μπουμπού στην πλατεία Κορινού

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς