Εναέριοι Εμβολιασμοί Θα Πραγματοποιηθούν των Αλεπούδων Κατά της Λύσσας και στην περιοχή του Κορινού

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει ότι από 24/10/2017 έως και 01/11/2017 θα πραγματοποιηθούν εναέριες ρίψεις εμβολίων - δολωμάτων κατά της λύσσας των αλεπούδων στις περιοχές:


Μεγάλη Γέφυρα, Παλιάμπελα, Αιγίνιο, Καταχάς, Νέα Αγαθούπολη, Μεθώνη, Παλιό Ελευθεροχώρι, Κολινδρός, Παλαιόστανη, Σφενδάμι, Αλώνια, Κούκος, Μακρύγιαλος, Κίτρος, Αρχαία Πύδνα, Αλυκή, Σεβαστή, Νέα Τραπεζούντα, Άνω Αγ. Ιωάννης, Κάτω Αγ. Ιωάννης, Κορινός, Παλιό Κεραμίδι, Νέο Κεραμίδι, Γανόχωρα, Νέος Άνω Αγ. Ιωάννης, Νέα Χράνη, Κατερίνη, Ανδρομάχη, Σβοβώνος, Περίσταση, Καλλιθέα, Παραλία Κατερίνης, Ολυμπιακή Ακτή, Νέα Έφεσος, Κονταριώτισσα, Καρίτσα, Δίον, Πλατανάκια, Καλύβια Βαρικού, Λιμάνι Λιτόχωρου, Λιτόχωρο, Πλάκα Λιτόχωρου, Λεπτοκαρυά, Σκοτίνα, Παραλία Σκοτίνας, Άνω Σκοτίνα, Παντελεήμων, Νέος Παντελεήμων, Παραλία Παντελεήμονος, Πλαταμώνας, Αγ. Δημήτριος, Πόροι, Νέοι Πόροι

Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και λόγω της σοβαρότητας της νόσου το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας υπενθυμίζει τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων:

Να αποφεύγεται η επαφή των εμβολίων-δολωμάτων και ειδικά με γυμνά χέρια.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο-δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει π.χ. για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή πιάνοντας το δόλωμα με μια πλαστική σακούλα.

Εάν κάποιος σκύλος (κυνηγού, κτηνοτρόφου ή άλλου πολίτη) έχει προσλάβει το δόλωμα στο στόμα του, ο ιδιοκτήτης δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσει να το απομακρύνει αλλά να προτρέψει το σκύλο να το αφήσει. Στην περίπτωση που ο σκύλος προσέλαβε το εμβόλιο-δόλωμα ή όταν υπάρχει η παραμικρή υποψία γι’ αυτό, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει, φορώντας γάντια, να προσπαθήσει να πλύνει την εξωτερική επιφάνεια του στόματος του ζώου με νερό και σαπούνι. Εάν ο σκύλος καταπιεί το δόλωμα ή υπάρχει υποψία ότι το προσέλαβε, ο ιδιοκτήτης και τα μέλη της οικογένειάς του δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με το ζώο (σάλιο ή σημεία του σώματός του που ενδεχόμενα έχει γλείψει όπως τρίχωμα, περιοχές γύρω από το στόμα, κ.τ.λ.), με γυμνά χέρια, για τουλάχιστον μία ημέρα.

Σε περίπτωση επαφής με το εμβόλιο-δόλωμα με γυμνά χέρια, ο πολίτης θα πρέπει να μεταβεί άμεσα σε μονάδα Υγείας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον άνθρωπο είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ (www.keelpno.gr). Τα φυλλάδια και αφίσες για την ενημέρωση του κοινού για τη λύσσα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www.minagric.gr/Πολίτης/Νοσήματα που μεταδίδονται από τα ζώα στον άνθρωπο/Λύσσα).

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη ασθένεια στα τηλέφωνα του Τμήματος Κτηνιατρικής Πιερίας: 2351354100 & 2351354113Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλειστοί δρόμοι στον Κορινό λόγω διέλευσης του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας