Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Ομιλία στην Ολομέλεια για την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας για τα Άτομα με Αναπηρία και άλλες διατάξεις

Δελτίο τύπου


Η Βουλευτής τόνισε αρχικά ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η διασφάλιση συνθηκών κοινωνικής ισότητας δεν αποτελούν απλά συστατικά στοιχεία κάθε σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, αλλά καταδεικνύουν και το επίπεδο πολιτισμού κάθε λαού.
Στο πλαίσιο αυτό, η Κυβέρνηση με το εν λόγω νομοσχέδιο του Υπουργού Επικρατείας, του κ. Γεραπετρίτη, συστήνει τρεις ανεξάρτητες αρχές, τρεις επιτροπές, οι οποίες θα έχουν ευρείες αρμοδιότητες, με στόχο την αποτελεσματικότερη προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν γένει.

Η πρώτη εξ αυτών είναι η Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, η οποία συστήνεται για πρώτη φορά και θα αποτελεί το βασικό αρωγό της Κυβέρνησης στις δράσεις που θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Εξίσου σημαντική κρίνεται επίσης τόσο η αναβάθμιση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου όσο και η μετεξέλιξη της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής και Τεχνοηθικής.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει να υλοποιεί βήμα-βήμα το σχέδιο της μέχρι να αρθούν όλα τα εμπόδια για τα άτομα με αναπηρία, ώστε να φτάσουν εκεί που θέλουν. Μέχρι να μην υπάρχουν εμπόδια στη μετακίνηση, στην εκπαίδευση, στην ψυχαγωγία, στην εργασία, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, Μέχρι να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους, τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας την τοποθέτησή της η Βουλευτής.Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτησή της: https://youtu.be/_Xm61xddr1U

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημιουργία νέας γεώτρησης από την ΔΕΥΚ για την επάρκεια νερού στον Κορινό

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας

Ενημερωτική εκδήλωση στα ΚΑΠΗ Κορινού από τον Σάββα Καρυπίδη