Στον Υφυπουργό Μεταφορών για τα αιτήματα του κλάδου των ΤΑΧΙ ο Φώντας Μπαραλιάκος

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Γ.Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος με αντικείμενο τα αιτήματα του κλάδου των ιδιοκτητών και οδηγών ΤΑΞΙ, όπως του είχαν γνωστοποιηθεί από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού ΡΑΔΙΟΤΑΞΙ Κατερίνης κ. Γιώργο Παρθενίδη, σε πρόσφατη επικοινωνία τους.




Στη συζήτησή του με τον αρμόδιο Υφυπουργό ο κ. Μπαραλιάκος τόνισε την επιτακτική ανάγκη ένταξης του κλάδου σε χρηματοδοτικά προγράμματα για ανανέωση του στόλου τους. Πρόκειται για μία πολύτιμη βοήθεια για τους επαγγελματίες, που σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποχρεωτικά, θα αναγκαστούν να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητα τους. Παράλληλα, μετέφερε το αίτημα συμπερίληψης ακόμα περισσότερων ιδιοκτητών ταξί στα προγράμματα ενίσχυσης και υπενθύμισε τις πάγιες διεκδικήσεις τους.



Ο Βουλευτής χαιρέτησε την πρωτοβουλία του υπουργείου για την παράταση αντικατάστασης των παλαιών ταξί, που αποφασίστηκε έως το τέλος του 2021, η οποία θα έπρεπε να ολοκληρωθεί έως το τέλος του προσεχούς Μαρτίου αλλά και για την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο 13% στις μεταφορές έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021.



Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον βουλευτή Πιερίας ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών των ταξί και τόνισε πως εξετάζονται οι προτάσεις και τα αιτήματα του κλάδου προκειμένου να προωθηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.



«Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των επαγγελματιών και οδηγών ΤΑΧΙ είναι απόλυτα κατανοητές, καθώς είναι από τους πλέον πληττόμενους κλάδους. Η ηγεσία του Υπουργείου έχει αποδείξει πως αφουγκράζεται με ευαισθησία και ενεργεί με αποτελεσματικότητα για την επίλυση των προβλημάτων. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς αναζήτηση των εργαλείων που θα εξασφαλίσουν την ανακούφιση του κλάδου» ήταν η δήλωση του κ. Μπαραλιάκου μετά το πέρας της συζήτησης με τον Υφυπουργό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς