Παραμένει η τάση θετικότητας του ιικού φορτίου, στα λύματα της Κατερίνης

Παραμένει η «τάση θετικότητας του ιικού φορτίου Covid» στα λύματα της Κατερίνης, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των αναλύσεων που διενεργεί σε εβδομαδιαία βάση το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Εργαστήριο Φαρμακολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής – Εργαστήρια Βιολογίας Ανάπτυξης και Γενικής Μικροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας).




Τα αποτελέσματα αφορούν δειγματοληψίες από λύματα που κατέληξαν στον Βιολογικό Καθαρισμό Κατερίνης, κατά την περίοδο 2 με 5 Φεβρουαρίου 2021. Στο συμπέρασμα των αποτελεσμάτων για δεύτερη συνεχή φορά «παρατηρείται τάση θετικότητας ως προς την παρουσία του ιού SARS-CoV-2.»

Στην συγκεντρωτική απεικόνιση των αποτελεσμάτων, αποτυπώνεται η κατάσταση ως προς τον «γονιδιακό δείκτη του ιού», ο οποίος κινείται στα επίπεδα της προηγούμενης έκθεσης (05/02/2021), η οποία έδειχνε επίπεδο «φορτίου» αντίστοιχο με εκείνο των αρχών Δεκεμβρίου.

«Η παραμονή του ιικού φορτίου σε επίπεδα Δεκεμβρίου, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, ούτε για τις υπηρεσίες του Δήμου, ούτε για τους δημότες» σχολίασε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. «Η συνεργασία μας με τους επιστημονικούς φορείς θα συνεχιστεί, ώστε εγκαίρως, αν χρειαστεί και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, να λάβουμε όποια απόφαση χρειαστεί για τον περιορισμό περαιτέρω διασπορά του ιού», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Η έρευνα στα λύματα του Βιολογικού Καθαρισμού Κατερίνης, διεξάγεται μετά από πρωτοβουλία του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΔΙΠΑΕ που εδρεύει στην πόλη μας και σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Κατερίνης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς