Το πρόβλημα με το νερού του Κορινού έφτασε στη βουλή μετά από ερώτηση της Ελληνικής Λύσης

Δελτίο τύπου

Αναμένεται απάντηση στο ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο Κ. Χύτας Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύση σχετικά με τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στο δίκτυο ύδρευσης του Κορινού και έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής. Συγκεκριμένα:




ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη,10/02/2021

Του: Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Αντικατάσταση σωληνώσεων του δικτύου ύδρευσης του Κορινού, στον Δήμο Κατερίνης»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Κορινού, του Δήμου Κατερίνης και σύμφωνα με τοπικό δημοσίευμα στο διαδίκτυο, της 3ης Φεβρουαρίου 2021, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με το νερό της περιοχής, λόγω της θολότητάς του. Παρόλο που η «ΔΕΥΑ» Κατερίνης προβαίνει σε συχνές παρεμβάσεις στο τοπικό δίκτυο υδροδότησης και σε καθαρισμό, δις ετησίως, των δεξαμενών της, εντούτοις, το νερό του εν λόγω δικτύου, συχνά, κρίνεται ακατάλληλο. Ιδιαιτέρως μετά από κάθε τυχαία διακοπή, λόγω οποιασδήποτε βλάβης, με το άνοιγμα της τροφοδοσίας του δικτύου και πάλι από την δεξαμενή, μας αναφέρεται ότι αποκολλώνται κομμάτια λάσπης από τις σωληνώσεις της ύδρευσης, με συνέπεια την μετατροπή του νερού σε ακατάλληλο προς πόση και όποια άλλη χρήση.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να δώσετε μια οριστική λύση στο ανωτέρω χρόνιο ζήτημα, το οποίο ταλανίζει τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Κορινού, της Κατερίνης, λόγω της συχνά διαπιστωμένης ακαταλληλότητας του νερού στο δίκτυο ύδρευσης της περιοχής, είτε αντικαθιστώντας τις ήδη υπάρχουσες προβληματικές σωληνώσεις του δικτύου, είτε μέσω όποιων άλλων παρεμβάσεων κριθούν αναγκαίες;


Ο ερωτών Βουλευτής




ΧΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς