ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Δελτίο τύπου


Επετειακή ημερομηνία για την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων που διήρκεσε πολλά χρόνια ως την πραγμάτωση του Ονείρου Ελευθερίας με την ενσωμάτωση το 1864 των Επτανήσων, το 1912-1920 με την ενσωμάτωση της Κρήτης, την απελευθέρωση της Μακεδονίας και της Θράκης και το 1947 της Δωδεκανήσου.




Φέτος, επετειακή χρονιά και ημέρα, χρονιά όμως κατά την οποία η χώρα μας βάλλεται από την Πανδημία και τις πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις και προεκτάσεις της, ας κρατήσουμε στη σκέψη μας τα αναμφίβολα σημαντικά διδάγματα για το μεγαλείο της ψυχής, τον αλτρουϊσμό, την αυτοθυσία και το σθένος των πρωταγωνιστών αυτής της Επανάστασης.

Άνθρωποι του αγροτικού κόσμου –αγωγιάτες, αστοί, έμποροι και πλοιοκτήτες, γνωστοί και άγνωστοι, που με τη στάση τους κατόρθωσαν να εμψυχώσουν ένα ολόκληρο Έθνος και να ξεσηκώσουν κύματα Φιλελληνισμού σε όλη την Ευρώπη.

Η απόφαση και το σάλπισμα της αποτίναξης του οθωμανικού ζυγού έπειτα από αιώνες σκλαβιάς και επιβολής, αποτελεί μια από τις κορυφαίες, αν όχι την πιο κορυφαία στιγμή του Έθνους μας!

Χρόνια πολλά με υγεία και ψυχική ανάταση σε όλους!



Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ νομού Πιερίας

Μέλος Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Μέλος Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς