Η τοποθέτηση του δημάρχου για τον πεζόδρομο Κορινού - και τα νέα για κόμβο και Ολυμπιάδα

Γράφει ο Σάββας Σεϊταρίδης

Παρακολουθήσαμε εχθές την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία είχε αρκετές εντάσεις σε μερικά σημεία της. Έβγαλε και μερικές ειδήσεις που ειπώθηκαν από τον δήμαρχο κ. Κουκοδήμο και θα αναφέρουμε παρακάτω. 

Το στιγμιότυπο είναι από το live video της Kapa WebTV


Ας ξεκινήσουμε όμως πρώτα από την τοποθέτηση του δημάρχου για τον πεζόδρομο Κορινού όπου προλόγισε και είπε: 

''Πρόκειται για ένα ημιτελές έργο που ξεκίνησε η προηγούμενη δημοτική αρχή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει ημιτελές. Γνωρίζουμε ότι ο δρόμος είναι επικίνδυνος και υπάρχει κίνδυνος κάποιου ατυχήματος και με το δεδομένο αυτό πρέπει να πάρουμε απόφαση να τελειώσει το έργο. 

Βέβαια το τοπικό συμβούλιο Κορινού αποφάσισε το ξήλωμα του δρόμου και την επαναφορά του δρόμου στην αρχική του κατάσταση και να γίνει μια νέα μελέτη. Υπάρχει όμως μια απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας, μετά τις πλημμύρες που έγιναν στη Μάνδρα, που αναφέρει ότι δεν πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις σε ρέματα και φυσικές κοίτες όταν πρόκειται για αποστραγγιστικά ρέματα. 

Επίσης όσον αφορά την μελέτη του 2009, αυτή συντάχθηκε με νομοθετικό πλαίσιο διαφορετικό από αυτό που ισχύει τώρα και άρα θα χρειαστεί μια επικαιροποίηση. Στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πάντως την ασφάλεια τόσο των οδηγών όσο και των πεζών και αν κάτι ξεκίνησε ή όχι στραβά δεν δικαιούμαστε να κάνουμε τα στραβά μάτια. 

Το έργο θα γίνει και θα γίνει σωστά, ότι σημαίνει αυτό και με όποιο κόστος. Θεωρώ όμως ότι μετά την απόφαση που πήρε το τοπικό συμβούλιο, αρμόδιο όργανο για να αποφασίσει την τύχη αυτού του έργου, είναι το δημοτικό μας συμβούλιο. 

Έτσι αφού τοποθετηθούν όλοι, θα παρακαλέσω τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και κάθε δημοτικός σύμβουλος να τοποθετηθεί επί του θέματος, κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό και λόγο ότι δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε γενικές συνελεύσεις στα χωριά για να πάρουμε και την γνώμη του κόσμου ή και να ψηφίσει ο κόσμος, θα το κάνουμε εδώ στο δημοτικό συμβούλιο''. 

Έπειτα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον κόμβο Κορινού και μας ενημέρωσε ότι επισκέφθηκε  την εταιρεία  Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και συζητήσανε για το επίμαχο θέμα και ανέφερε σχετικά:

Από την εταιρεία τον διαβεβαίωσαν ότι: ''Πλέον η απόφαση για το έργο ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα  του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και στην κατεύθυνση αυτή έχω πραγματοποιήσει ήδη επαφή με τον αρμόδιο υπουργό και τον υφυπουργό μιας και είμαι και πρόεδρος της επιτροπής χωροταξίας και έχω άμεση επαφή μαζί τους.  Με την ευκαιρία αυτή να παρακαλέσω και όλους τους βουλευτές της Πιερίας να προχωρήσουμε το αίτημα αυτό, όλοι μαζί, ώστε να υλοποιηθεί το όνειρο των δημοτών του Κορινού, να ξανά ανοίξει ο κόμβος και να υπάρχει άμεση πρόσβαση μιας και θα αναβαθμιστεί ο τουρισμός εκεί. Θεωρούμε ότι είναι σωστό να το πράξουμε έτσι και θα επικοινωνήσω με τους βουλευτές τις επόμενες ημέρες για να γίνει κάποια συνάντηση στο υπουργείο, ώστε να μπορέσει αυτό το αίτημα να γίνει πραγματικότητα''.

Ο δήμαρχος στην συνεχεία αναφέρθηκε και  στο θέμα του νερού του Κορινού και ανέφερε ότι: ''Είναι ένα θέμα το οποίο το γνωρίζει και η προηγούμενη διοίκηση και ταλαιπωρεί πάρα πολλά χρόνια το θέμα ύδρευσης του δικτύου Κορινού και έτσι θα ζητήσω από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ τον κ. Μπουσνάκη να μας κάνει μια ενημέρωση όταν θα λάβει το λόγο για τις διάφορες μελέτες που έχει εκπονήσει για τον Κορινό και έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Τρίτσης''.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην Ολυμπιάδα Κορινού και είπε:

''Έχουν γίνει πολλές συναντήσεις και αλληλογραφία για το συγκεκριμένο θέμα  και μάλιστα ο κ. Καλιακός που είναι σύμβουλος του κ. Χιονίδη, συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα αυτό και τον έχουμε ορίσει κι εμείς ως διοίκηση, επειδή το ξέρει πολύ καλά το θέμα και είναι γνώστης ακριβώς όλου του θέματος. Κάναμε δύο συναντήσεις με τους υπουργούς της προηγούμενης διοίκησης του υπουργείου τον Κ. Χατζηδάκη μαζί με τους βουλευτές του νομού. Ενημερώσαμε τον υπουργό και περιμέναμε τις απαντήσεις  για τις προθέσεις που έχουν για τις προστατευμένες περιοχές μαζί με το νέο χωροταξικό και τις νέες μελέτες. Βέβαια να  πω ότι είδα και τον νέο υπουργό περιβάλλοντος τον κ. Σκρέκα μαζί με  τον κ. Νταντάμη,  και τον υφυπουργό τον κ. Ταγαρά και συζητήσαμε για τον οικισμό Ολυμπιάδα και μας είπανε ότι είναι σε εξέλιξη οι μελέτες από την πλευρά του υπουργείου και ότι θα μας δώσουν οριστικές απαντήσεις στα τέλη Μαρτίου''. 

Για την ιστορία, στην διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας όπως ζήτησε ο δήμαρχος, πάρθηκε η απόφαση να συνεχιστεί το έργο από κει που έχει μείνει και άρα δεν έκανε δεκτή το σώμα, την γνωμοδοτική απόφαση της κοινότητας Κορινού, η οποία  αλήθεια, πήγε στο δημοτικό συμβούλιο με καθυστέρηση ενός έτους.

Το αποτέλεσμα ήταν 27 ψήφοι υπέρ του να συνεχιστεί το έργο, 12 ψήφοι υπέρ της απόφασης του τοπικού συμβουλίου Κορινού και 1 ψήφος παρών.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού