Δεν εγκρίθηκε η γνωμοδοτική απόφαση του τοπικού συμβουλίου Κορινού, για το χάλασμα του πεζόδρομου

Γράφει ο Σάββας Σεϊταρίδης


Σε μια δημοκρατική διαδικασία που ακούστηκαν όλες οι απόψεις και χωρίς να έχει δοθεί γραμμή από τον δήμαρχο Κατερίνης, κλήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να ψηφίσουν ονομαστικά για το αν είναι υπέρ της απόφασης του τοπικού συμβουλίου ή κατά.




Αφού πήραν τον λόγο σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, στο διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε η πλειοψηφία να μην εγκρίνουν την απόφαση του τοπικού συμβουλίου Κορινού και αντί αυτού να συνεχιστεί το έργο από κει που σταμάτησε.

Να διευκρινίσουμε ότι στην αρχή της τοποθέτησης του ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κουκοδήμος, τόνισε ότι η μελέτη του 2009 επί θητείας κ. Αβραμίδη δεν μπορεί να υλοποιηθεί, διότι με μια απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας, μετά τις πλημμύρες που έγιναν στη Μάνδρα, δεν επιτρέπει να γίνονται παρεμβάσεις σε ρέματα ή κανάλια αποστραγγιστικά.

Έπειτα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορινού κ. Μορθανάσης, ο οποίος εξέφρασε την ακαταλληλότητα του έργου και υπεραμύνθηκε της απόφασης του τοπικού συμβουλίου Κορινού για ''ξήλωμα'' του κατασκευάσματος όπως χαρακτηριστικά το ανέφερε και να έρθει ο δρόμος στην αρχική του κατάσταση και στη συνέχεια με επικαιροποίηση της μελέτης του 2009 να γίνει από την αρχή ένας ασφαλής πεζόδρομος - ποδηλατόδρομος.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ''Πολίτες σε δράση'' κ. Χιονίδης εξέφρασε την άποψη ότι το έργο που ξεκίνησε με αυτεπιστασία του δήμου επί της δικής του θητείας, είχε μελέτη και τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού ''Ολοι μαζί μπορούμε καλύτερα'' κ. Λιακόπουλος, τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του έργου και εισηγούνταν να ξαναέρθει το θέμα για ψήφιση για να ενημερωθούν καλύτερα για το έργο.

Από την μεριά της τεχνικής υπηρεσίας και του αντιδημάρχου της κ. Συμεωνίδη ακούστηκε, ότι συμφωνεί με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και ο αντιδήμαρχος κοινοτήτων κ. Γραμματικόπουλος, ο οποίος και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του έργου.

Τον λόγο στη συνέχεια πήραν και οι αντιδήμαρχοι κ. Νταντάμης και κ. Κυριακίδης οι οποίοι και αυτοί τάχθηκε υπέρ της απόφασης του τοπικού συμβουλίου Κορινού, χωρίς όμως τελικά να αρκούν οι ψήφοι τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς