Επιστολή διαμαρτυρίας στο διευθυντή Ειδήσεων του ΑΝΤ1 απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου ζητώντας την αποκατάσταση της αλήθειας:

Αξιότιμοι κύριοι,

Μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη μας προκάλεσε το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σας σταθμού για το κόστος μιας οικογενειακής απόδρασης στην παραλία της Κατερίνης και συγκεκριμένα για τις χρεώσεις σε ομπρέλες και ξαπλώστρες στα beach bar της Κατερίνης, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς οι χρεώσεις σε όλα τα καταστήματα της παραλίας είναι μηδενικές.

Εύλογες οι έντονες αντιδράσεις φορέων και επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου της Πιερίας, καθώς με το εν λόγω ρεπορτάζ επιτυγχάνεται παραπληροφόρηση του τηλεοπτικού κοινού-πολιτών και επισκεπτών της Πιερίας-με αποτέλεσμα να αποτρέπεται η επίσκεψή του στα παράλια της Πιερίας μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, που ο τουρισμός αποτελεί για την περιοχή μας τον κύριο ΄΄πυλώνα΄΄ της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.


Η Πιερία αποτελεί μια περιοχή που ήδη έχει πληγεί σημαντικά από τη λειτουργία των σταθμών διοδίων και γι΄αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον προσεκτικοί με τη διαχείριση της τουριστικής της εικόνας προκειμένου να διαφυλάξουμε τον τουρισμό της.

Η Πιερία, ένας τόπος με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο- με προεξέχοντα το μυθικό βουνό ΟΛΥΜΠΟΣ- ενδείκνυται όλες τις εποχές του χρόνου για να βιώσει ο επισκέπτης συναρπαστικές δραστηριότητες, έθιμα και εκδηλώσεις και να απολαύσει την τοπική γαστρονομία.
Η Πιερία αποτελεί έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς με εύκολη πρόσβαση που καλύπτει πλήρως τα ενδιαφέροντα του σύγχρονου και επιλεκτικού επισκέπτη όλων των ηλικιών, που όλα αυτά τα χρόνια έχετε προβάλει καλύπτοντας δημοσιογραφικά εκδηλώσεις, ημερίδες κ.ά. ενημερώνοντας το κοινό με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Από τη θέση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας ζητώ την αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και τη συνεργασία σας για την προβολή ενός μαγευτικού και ευλογημένου τόπου που χρήζει ανάδειξης και τη στήριξη του σοβαρού έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη για την τοπική μας οικονομία.

Με εκτίμηση,
Σοφία Μαυρίδου
Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού