Πρόσκληση του 2ου Νηπιαγωγείου Κορινού προς τους γονείς, για συνάντηση στο σχολείο όπου θα μιλήσει ψυχολόγος για την μετάβαση των παιδιών στο δημοτικό σχολείο.

Την Τετάρτη 14 Ιουν 2017 στις 18:30 στο χώρο του 2ου νηπιαγωγείου Κορινού θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των γονέων και των νηπιαγωγών με την ψυχολόγο Ρίντου Ελένη με θέμα "Μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο".


Η έναρξη του δημοτικού σχολείου για τα παιδιά θεωρείται μετάβαση ζωής για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Η έλλειψη συνέχειας και σταθερότητας μεταξύ του προγράμματος του νηπιαγωγείου και της Α' δημοτικού, ιδιαίτερα στην οργάνωση του χώρου και ο διαφορετικός τρόπος διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα στην ομαλή μετάβαση των παιδιών.

Αυτή η ασυνέχεια δημιουργεί ιδιαίτερο άγχος στα παιδιά που δυσκολεύει την προσαρμογή τους στο δημοτικό σχολείο και την ευρύτερη πρόοδο.

Η κα. Ρίντου θα μιλήσει για το θέμα και θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα των γονέων ενώ παράλληλα θα προτείνει τρόπους για να διευκολυνθεί το παιδί στην νέα αυτή κατάσταση.

Οι εκπαιδευτικοί

Γεωργαντόπουλος Κωνσταντίνος, Καρασερίδου Φωτεινή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το 27ο Ποντιακό Πανηγύρι Κορινού που όλη η Μακεδονία περιμένει με λαχτάρα

Πρόγραμμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων Πανηγυρίζοντος Ναού Αγ. Παντελεήμονος Κορινού