Tips:Πώς βρίσκω τους κωδικούς του WiFi σε συσκευές Android και πως ελέγχω αν το WiFi που έχω συνδεθεί είναι αξιόπιστο.


Χωρίς root στη συσκευή

Υπάρχει τρόπος να μεταφέρουμε όλα τα αποθηκευμένα συνθηματικά στους φίλους και στις άλλες συσκευές μας. Δεν χρειάζεται να απευθυνόμαστε συνεχώς σε τρίτους, και ούτε να έχουμε root στο κινητό.


Αυτόματο μοίρασμα Wi-Fi κωδικών

Με το NFC στο Android και τις μικρές και θαυματουργές ετικέτες NFC (tags), μπορούμε με εξαιρετική ευκολία να μοιραστούμε και τον πιο σύνθετο σανσκριτικό κωδικό, εντυπωσιάζοντας ταυτόχρονα και τους φίλους.

Διαμέσου app στο Play Store

Αυτό το επιτυγχάνουμε με ένα NFC tag και το InstaWifi, ένα μικρό και δωρεάν app στο Play Store.

Η πολύ απλή εφαρμογή αποθηκεύει τους κωδικούς σε μια ετικέτα NFC που θα της υποδείξουμε.

Από εκεί και μετά, όποιο κινητό φίλου ή κάποια άλλη συσκευή μας έρθει σε κοντινή επαφή με το NFC tag, θα συνδέεται αυτόματα στο δίκτυο Wi-Fi. Ταυτόχρονα θα αποθηκεύει και το συνθηματικό. Αρκεί βέβαια αυτές οι συσκευές να υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC.

Μέσα από το Android

Στο Marshmallow και το Nougat μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χρήσιμη εγγραφή κωδικών του Wi-Fi μέσα από το λειτουργικό, χωρίς τη βοήθεια τρίτης εφαρμογής.
Το μόνο που κάνουμε είναι να πατήσουμε παρατεταμένα πάνω στο όνομα του δικτύου που μας ενδιαφέρει. Αμέσως μετά πατάμε "Εγγραφή σε ετικέτα NFC".

WiFi WPS WPA TESTER

Πρόκειται για ένα app που μπορεί να μας βοηθήσει να ελέγξουμε αποτελεσματικά την ασφάλεια στα πρωτόκολλα WPS-WPA του δικτύου μας.

Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει αν υπάρχει κάποιο κενό ασφαλείας στο router. Ταυτόχρονα, μας ενημερώνει αν υπάρχει κίνδυνος παραβίασης των κωδικών του Wi-Fi από τρίτους.

Το WiFi WPS WPA Tester διατίθεται δωρεάν στο Play Store.

Εντοπίζει συνθηματικά που δεν είναι αποθηκευμένα

Η εφαρμογή μπορεί να εκτελέσει αυτόν τον έλεγχο και σε οποιοδήποτε άλλο δίκτυο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι το app μπορεί να ανιχνεύσει κωδικούς του Wi-Fi σε δίκτυα που δεν έχουμε συνδεθεί στο παρελθόν.

Εμείς σε κάθε περίπτωση συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά και μόνο για να ελέγξετε το δικό σας δίκτυο. Είναι προφανές ότι η ανίχνευση των συνθηματικών σε ιδιωτικά ασύρματα δίκτυα αποτελεί κακή χρήση της εφαρμογής.

Για να ελέγξουμε τα δίκτυα, τα δικά μας και των φίλων, θα πρέπει αρχικά να τους έχουμε κάνει την απαραίτητη παράβλεψη δικτύου. Έτσι η Android συσκευή μας δεν θα θυμάται τους συγκεκριμένους κωδικούς.

Το WPS WPA Tester για να ξεκινήσει τους ελέγχους, θα πρέπει στην αρχή να έχουμε επιλέξει το "AutoScan". Αν θέλουμε πιο πλήρη έλεγχο, αποεπιλέγουμε το "WPS Only" στο κάτω τμήμα της καρτέλας.

Το πράσινο χρώμα στα δίκτυα υποδεικνύει ότι υπάρχει κενό ασφαλείας, και ενδεχομένως οι κωδικοί μας να είναι προσβάσιμοι. Για να ελέγξουμε την ευπάθεια του WiFi, πατάμε στο "Connect Automatic Pin".

Αν γίνει σύνδεση στο Wi-Fi, σημαίνει ότι το app βρήκε τους κωδικούς μας, που τους είχαμε παραβλέψει στην συσκευή, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Ταυτόχρονα το app θα αποθηκεύσει ξανά στη συσκευή αυτά τα συνθηματικά.

Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει σε συσκευές με ή χωρίς root. Το πλεονέκτημα που υπάρχει με το root είναι ότι μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε όλους τους κωδικούς του Wi-Fi που έχουμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Για τις συσκευές χωρίς root, πριν ξεκινήσει ο έλεγχος και πριν πατήσουμε στο "Connect Automatic Pin", πρέπει να επιλέξουμε την ένδειξη "No Root".(πηγή:www.pcsteps.gr)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού