Ανακοίνωση-προειδοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας σχετικά με περιφερόμενους «θεραπευτές».

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ κρίνει αναγκαίο να επανέλθει σε ένα σημαντικό θέμα και συγκεκριμένα  να επιστήσει την προσοχή του κοινού, αναφορικά με  πρόσωπα που εμφανίζονται κατά καιρούς ως «θεραπευτές»,«ακαδημαϊκοί», «καθηγητές» και γενικά ως «ειδικοί» και προτείνουν προς το κοινό, «θαυματουργικές θεραπείες» για μια σειρά εξαιρετικά σοβαρών καταστάσεων θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ασθενών ή βρίσκουν "πρόσφορο έδαφος" για οικονομική εκμετάλλευση (από αγορά ενός βιβλίου ή σκευάσματος αμφίβολης ποιότητας μέχρι "θεραπείες" υψηλού κόστους).


Απευθυνόμενοι προς το κοινό, θέλουμε να το διαβεβαιώσουμε ότι, ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας, ενεργώντας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του και των υποχρεώσεών του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, παρακολουθεί τις δραστηριότητες αυτές και ενεργεί ανάλογα μέσα στις δυνατότητες που του παρέχονται από τη σχετική νομοθεσία.

Βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που  πρόσφατα επέδειξαν ταχύτατα αντανακλαστικά με αποτέλεσμα να ακυρωθεί μια τέτοια εκδήλωση την στιγμή που αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια αλλά και στο εξωτερικό χωρίς εμπόδια.

Καλούμε λοιπόν τους Συμπολίτες μας να αποφεύγουν Εκδηλώσεις/Διαλέξεις που δεν τελούν και υπό την Έγκριση/Συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου και βέβαια να αντιμετωπίζουν με πάρα πολύ μεγάλη επιφύλαξη την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των θεραπευτικών μεθόδων που τους προτείνονται από τους κατά καιρούς περιφερόμενους αυτούς «Ειδικούς Επιστήμονες θεραπευτές».

Η Υγεία είναι ασφαλώς το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου και ο καλύτερος σύμβουλός μας είναι πάντα ο Γιατρός μας στον οποίο έχουμε εμπιστευθεί την προσωπική και οικογενειακή μας Υγεία. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος έχει εκδώσει ταμπέλες ΝΟΜΙΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ που αναρτήθηκαν στις εξώπορτες των ιατρών - μελών  του Συλλόγου  που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο για την αποφυγή παραπλάνησης των συμπολιτών μας.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ  ΤΑΡΕΝΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλειστοί δρόμοι στον Κορινό λόγω διέλευσης του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας