Δήμος Κατερίνης - Δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού: Δημιουργικές καλοκαιρινές αποδράσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά

Σε «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο», ένα παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα πρωταγωνιστούν τα παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, που πλημμυρίζουν καθημερινά τους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης και Κορινού αντίστοιχα.


Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης είναι από τους λίγους ανά την Ελλάδα Δήμους, ο οποίος έχει εντάξει και φέτος στο πρόγραμμα Καλοκαιρινής Εκστρατείας,  για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2017, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), δύο δημοτικές βιβλιοθήκες.

Στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα νέα βιβλία της εκστρατείας. Ειδικότερα, τα βιβλία χωρίστηκαν σε χρωματιστές διαδρομές ανάλογα με το θέμα: κτίρια, ζώα, τέρατα, τις οποίες τα παιδιά ακολούθησαν σε ομάδες και εντόπισαν τα κοινά στοιχεία στους τίτλους και το περιεχόμενο των βιβλίων της κάθε διαδρομής.

Παράλληλα, στο επίκεντρο των δράσεων βρέθηκαν «οι λέξεις ως σημεία», ένας πίνακας όπου σε ειδικά διαμορφωμένα παράθυρα ήταν κρυμμένες λέξεις (ουσιαστικά, επίθετα, επιρρήματα), ενώ τα παιδιά με βάση αυτές τις λέξεις συνέθεταν τη  δική τους ιστορία δημιουργώντας όμορφα βιβλία.

Τέλος, οι μικροί αναγνώστες συναντήθηκαν λογοτεχνικά «από ταξίδι σε ταξίδι» &  «από ζώο σε ζώο», με όχημα γνωστά παραμύθια, όπως "Σεβάχ ο θαλασσινός", "Πίτερ Παν", "Μόμπι Ντιν", "Το νησί των θησαυρών" "ο λαγός και η χελώνα" κ.α. διαμόρφωσαν το χάρτη των ταξιδιών και ζωγράφισαν ένα δάσος με τα ζώα των παραμυθιών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2017gr.


Ιστοσελίδα διοργάνωσης: network.nlg.gr
Hashtag: #KE2017gr

Το καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, θα διαρκέσει έως και τις 08 Σεπτεμβρίου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αγιασμός Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ» στον Κορινό

Έκθεση φωτογραφίας από την Ιωάννα Τριγώνη, στο αναψυκτήριο '' Μπουμπού'' στον Κορινό

Προγραμματισμενή διακοπή ηλεκτροδότησης στον Κορινό και σε άλλες περιοχές της Πιερίας