ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Για τη στελέχωση και τη λειτουργία του Γ.Ν.Κατερίνης

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ μακριά από πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, μετά από πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα αποσαφηνίζει τα εξής:


 1) Η έλλειψη ιατρικού προσωπικού είναι διαχρονικό ( με επίταση κατά τα μνημονιακά χρόνια ) πρόβλημα και επομένως δεν αφορά αποκλειστικά την τρέχουσα Διοίκηση χωρίς αυτό να αποτελεί άλλοθι για την παρούσα περίοδο.


Η αύξηση του ηλικιακού μέσου όρου του ιατρικού προσωπικού, με τις εξουθενωτικές συνθήκες και ωράρια εργασίας καταδεικνύει την ανάγκη πρόσληψης ιατρών στην βαθμίδα του Επιμελητή Β' και όχι στην πρόσληψη επικουρικών ιατρών.

2) Η έλλειψη βασικών Ειδικοτήτων δημιουργεί πρόβλημα και αναγκάζει σχεδόν καθημερινά την μετακίνηση ασθενών σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της Θεσ/κης για διεκπεραίωση περιστατικών που δεν χρήζουν Γ- βάθμιας φροντίδας.

3) Γίνονται προσπάθειες για βελτίωση της παροχής υπηρεσιών και "εκμετάλλευσης" των εξειδικευμένων στελεχών, όπως η πρόσφατη έναρξη λειτουργίας "Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού".

4) Αναφορικά με την λειτουργία της Μ.Ε.Θ. την οποία αυτονόητα ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ χαιρέτησε κατά την τελετή εγκαινίων της, κρίνουμε ότι το ίδιο αυτονόητο είναι μακριά από πανηγυρισμούς ή καταγγελίες να περιμένουμε τουλάχιστον ένα χρόνο λειτουργίας της για να αξιολογήσουμε την προσφορά της σε σχέση το κόστος λειτουργίας με συγκρίσιμους δείκτες με άλλες παρόμοιες δομές .


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού