Αδίστακτη ''ιεροσυλία'' στους 353.00 νεκρούς του Πόντου.

Αδίστακτη ''ιεροσυλία'' στους 353.00 νεκρούς του Πόντου.



Είναι απορίας άξιο γιατί επέλεξε αυτή τη  χρονική στιγμή ο κος Φίλης να προβεί σε  δηλώσεις μη αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, κάτι φυσικά που  έχει πράξει η βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994 η οποία ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαϊου ως Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου την περίοδο 1916-1923. Η γενοκτονία των Ποντίων με 353.000 νεκρούς αποτελεί τη δεύτερη μεγάλη γενοκτονία του αιώνα μας.

Η γενοκτονία ως όρος(genocide) διαμορφώθηκε  στη δίκη της Νυρεμβέργης το 1945. Τα Ηνωμένα Έθνη όμως το Δεκέμβρη του 1948 ενέκριναν τη Σύμβαση για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας. Αυτή η σύμβαση ορίζει τη «γενοκτονία» ως διεθνές έγκλημα, για την πρόληψη και την τιμωρία του οποίου δεσμεύονται τα συμβαλλόμενα κράτη. Η γενοκτονία ορίζεται ως εξής:
Γενοκτονία αποτελεί οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις η οποία διαπράττεται με σκοπό την καταστροφή, εξ ολοκλήρου ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας.
(α) Η δολοφονία μελών της ομάδας
(β) Η πρόκληση σοβαρής σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας.
(γ) Η εθελούσια επιβολή στην ομάδα συνθηκών διαβίωσης που αποσκοπούν στην ολοσχερή ή μερική φυσική εξόντωσή της. 
(δ) Η επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων στο εσωτερικό της ομάδας. 
(ε) Η δια της βίας μεταφορά των παιδιών της ομάδας σε μια άλλη ομάδα.
Συνοπτικά γενοκτονία σημαίνει  ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις. Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι:. Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, ο γενοκτόνος εξόντωνε τον λαό του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

Η μόνη λύση στο αδιέξοδο που έφερε στην κυβέρνηση ο υπουργός παιδείας κος Φίλης, είναι να παραιτηθεί. Αν δεν το πράξει, οφείλει η κυβέρνηση να τον απομακρύνει για να αποκατασταθεί η ‘’ιεροσυλία’’ που διαπράχθηκε για  τους χιλιάδες νεκρούς του Πόντου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού