Το δημοτικό σχολείο Κορινού στην Λυών της Γαλλίας.


Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “ The European express. Everybody on board!”και κατά το χρονικό διάστημα 02-11-2015 έως 07-11-2015 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των εταίρων της σύμπραξης στη Λυών της Γαλλίας.

Η ομάδα εργασίας του 12/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κορινού, που συμμετείχε στην συνάντηση αυτή αποτελούνταν από τον διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρικόπουλο Αυγουστίνο, την υπεύθυνη εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας κ. Τσιαλού Ευανθία και την υποδιευθύντρια κ. Κοτανίδου Μαγδαληνή.


Το πρόγραμμα Erasmus + αφορά στην εφαρμογή της θεωρίας πολλαπλής νοημοσύνης του Gardner (Multiple Intelligences theory) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και αποτελεί σύμπραξη πέντε χωρών: Ελλάδας, Γαλλίας, Τουρκίας, Eσθονίας και Ρουμανίας.

Η αποστολή του Δημοτικού Σχολείου Κορινού έτυχε ιδιαίτερα θερμής φιλοξενίας από τους οικοδεσπότες και είχε την ευκαιρία κατά τις ημέρες παραμονής της στην Λυών να γνωρίσει από κοντά πτυχές της καθημερινότητάς τους, αλλά και να πληροφορηθεί για το εκπαιδευτικό σύστημα της Γαλλίας.

Η επόμενη συνάντηση εργασίας αποφασίσθηκε να υλοποιηθεί στην έδρα της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολη) στις 29-02-2015.

Ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κορινού
Ανδρικόπουλος Αυγουστίνος


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το 27ο Ποντιακό Πανηγύρι Κορινού που όλη η Μακεδονία περιμένει με λαχτάρα

Πρόγραμμα Λατρευτικών Εκδηλώσεων Πανηγυρίζοντος Ναού Αγ. Παντελεήμονος Κορινού