Μαθήματα Τοξοβολίας

Το Γυμνάσιο Κορινού σε μια προσπάθεια να διαδώσει το άθλημα της Τοξοβολίας, προσκάλεσε την αθλήτρια Δωροθέα Ποιμενίδου με τον προπονητής του Αρχέλαου Γιάννη Χαρίση για να μεταδώσουν στους μαθητές τα μυστικά του αθλήματος.

Στα πλαίσια της βιωματικής δράσης «Φύση και Άσκηση» που υλοποιεί η Β’ τάξη του Γυμνασίου Κορινού με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Ελένη Πιτσιόρλα, επισκέφθηκε το σχολείο την Τρίτη 24-11-2015, μια σπουδαία αθλήτρια της ελληνικής παραολυμπιακής ομάδας, η Δωροθέα Ποιμενίδου, η οποία παρουσίασε στους μαθητές το άθλημα της Τοξοβολίας και τους  μύησε  στα μυστικά του συναρπαστικού αυτού αθλήματος. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητες και την ευστοχία τους πραγματοποιώντας βολές με δύο είδη τόξων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δωροθέα Ποιμενίδου, παλαιότερη απόφοιτος του Γυμνασίου Κορινού, εξασφάλισε την πρώτη θέση στην ελληνική ομάδα Τοξοβολίας, που θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς  Αγώνες  του 2016, στο Ρίο της Βραζιλίας.


Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Κορινού αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν  δημόσια την αθλήτρια Δωροθέα Ποιμενίδου και τον προπονητή του Αρχέλαου Γιάννη Χαρίση που με μεγάλη χαρά και προθυμία δέχτηκαν να επισκεφτούν το σχολείο μας και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τον αθλητισμό μαζί μας.



Η συνάντησή αυτή αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό γεγονός για όλους μας, αφού  τα παιδιά μας σήμερα χρειάζονται ανάλογα πρότυπα προς μίμηση.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού