Σεισμός 6,1 ρίχτερ στην Λευκάδα

Σεισμός  6,1 ρίχτερ, που συγκλόνισε την Λευκάδα και είχε δύο νεκρούς.


Δυο ζωές πήρε ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ που συγκλόνισε το πρωί λίγα λεπτά μετά τις 9 την Λευκάδα και έγινε αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Οι εικόνες που έρχονται από το νησί είναι εικόνες καταστροφής, ενώ μέχρι στιγμής υπάρχουν 4 τραυματίες αναμεσά τους και 2 παιδιά.

 Νεκρές είναι δυο γυναίκες. Μια 82χρονη στο χωριό Αθάνι που καταπλακώθηκε από τοίχο και μια 69χρονη στην Πόντη Βασιλικής. Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές στο νησί το χωριό Αθάνι είναι αυτό που επλήγη περισσότερο από τον σεισμό.


Το χωριό ήταν κυριολεκτικά στο επίκεντρο του σεισμού και στην κυριολεξία η εκκλησία ισοπεδώθηκε.  Έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε σπίτια και σε εκκλησίες της περιοχής. Επίσης, έχουν σημειωθεί σοβαρές κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αγίου Νικήτα. Ο σεισμός 6,1 ρίχτερ έγινε αισθητός από το ένα άκρο της χώρας έως το άλλο.


Έγινε στις 9:10 το πρωί με επίκεντρο την Λευκάδα.  Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας. Κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον υφυπουργό Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη και τον γενικό γραμμάτεα Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, μεταβαίνουν στη Λευκάδα για επιτόπια αυτοψία και συντονισμό των υπηρεσιών. "


Στη Λευκάδα και ο υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Νικολακόπουλος, ενώ την ίδια ώρα αναμένονται και άνδρες της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και τα Ιωάννινα. Στο νησί έχει σημάνει συναγερμός, ενώ ο ισχυρός μετασεισμός, άνω των 5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε πριν από λίγο έχει κινητοποιήσει όλες τις αρχές. Το νοσοκομείο Λευκάδας εξυπηρετεί αυτή την ώρα μόνο έκτακτα περιστατικά, ενώ γιατροί του νοσοκομείου έχουν ξεκινήσει για το Κέντρο Υγείας Βασιλικής προκειμένου να το ενισχύσουν.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού