Απεργία ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ

Απεργούν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ και κατεβαίνουν  στην Αθήνα για την αυριανή πορεία διαμαρτυρίας

Κλειστά θα είναι αύριο σε όλη την χώρα τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ καθώς οι πράκτορες προχωρούν σε 24ωρη απεργία ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή φόρου σε όλα τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) κάνει λόγο για «εχθρική ενέργεια εναντίον του κλάδου» από πλευράς της κυβέρνησης. Πράκτορες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας αύριο 01 Δεκεμβρίου 2015 προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι πράκτορες επισημαίνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης απειλούν την επιβίωσή τους και καλούν όλους τους πράκτορες του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στην απεργία και στην πορεία.

Σύμφωνα με τους πράκτορες, το ειδικό τέλος 0.05 ευρώ που επιβλήθηκε σε όλες τις στήλες όλων των τυχερών παιχνιδιών (μόνο) του ΟΠΑΠ, δεν καλύπτει τους δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης, θα φέρει λιγότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία, και – το σημαντικότερο - ευνοεί τον παράνομο τζόγο.


Η επιβολή του ειδικού τέλους θεωρείται ενέργεια «κατευθυνόμενη και στοχευόμενη» να ενισχύσει τους βαρόνους του παράνομου τζόγου που ευνοούνται διπλά: Πρώτον, από το «λουκέτο» που θα βάλουν πάνω από 1.000 πρακτορεία και, δεύτερον, από το πλήγμα που δέχονται τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ στο σύνολό τους.

Όπως επισημαίνουν οι πράκτορες, η επιπλέον φορολόγηση χτυπά την ανακύκλωση κερδών, στην οποία στηρίζονται τα παιχνίδια, οδηγώντας σε μείωση του τζίρου και του εισοδήματος τους, όπως και των φόρων που εισπράττει το Κράτος.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα η ΟΠΑΠ ανακοίνωσε πως σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της επιβολής του ειδικού τέλους στα παιχνίδια του Οργανισμού.

H ΠΟΕΠΠΠ αναφέρει ότι η επιβολή φόρου στα νόμιμα τυχερά παιχνίδια:

• ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

• ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

• ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ  ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

• ΕΥΝΟΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΡΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

• ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΑΚΟΛΟΥΘΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Σε πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Κυριάκος Τοπτσίδης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι αδιανόητο να είναι ανεξέλεγκτος ο παράνομος στοιχηματισμός και κανείς να μην ασχολείται με αυτά τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν αντέχει άλλο ο κλάδος μας. Από το πρώτο ευρώ πληρώνουμε 26%, δίνουμε προκαταβολή φόρου 100%, οι παίκτες πληρώνουν φόρο 20% στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και επιπλέον τον εταιρικό φόρο. Το επόμενο βήμα είναι να κλείσουν οι επιχειρήσεις μας. Τα πρακτορεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτό το μέτρο μας στέλνει στην ανεργία, όπως και χιλιάδες υπαλλήλους μας».


Επίσης, ο κ. Τοπτσίδης εξέφρασε την απορία γιατί ένα μέτρο που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς επανέρχεται από την σημερινή κυβέρνηση ενώ είναι δεδομένο βάσει σχετικών μελετών που οι πράκτορες παρέδωσαν στο Υπουργείο Οικονομικών πως το τέλος αυτό θα “σκοτώσει” την ανακύκλωση του τζίρου των παιχνιδιών και στο τέλος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού