Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης λειτουργεί Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης συστάθηκε και λειτουργεί Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο σύμφωνα με την αριθ. Α3γ/οικ. 84272/04-11-2015 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας με θέμα: «Σύσταση και λειτουργία Εξωτερικού διαβητολογικού Ιατρείου (Ε.Δ.Ι. στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης» όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2437/Β’/11-11-2015.
Σκοπός της λειτουργίας του Εξωτερικού Διαβητολογικού Ιατρείου είναι:
η συστηματική, εξειδικευμένη και εκσυγχρονισμένη περίθαλψη των διαβητικών ασθενών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του Σακχαρώδη Διαβήτη και των εκδηλώσεών του, καθώς και η παροχή ειδικής εκπαίδευσης και κοινωνικής φροντίδας στους διαβητικούς ασθενείς.

η διασφάλιση της μακροχρόνιας παρακολούθησης των ασθενών με την καταγραφή τους σε ένα εθνικό μητρώο διαβητικών, μετά από τη σύμφωνη γνώμη τους.

η εκτίμηση των αναγκών των διαβητικών ασθενών με στόχο τον προγραμματισμό των παροχών προς αυτούς από τους αρμόδιους φορείς.

η συνεργασία, τόσο με τις επιστημονικές εταιρείες που ασχολούνται με το αντικείμενο του ΣΔ, όσο και με τις Ενώσεις των διαβητικών ασθενών.

η προώθηση της έρευνας στον τομέα του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο λειτουργεί με υπεύθυνο Ιατρό τον κ. Τσανικίδη Ηρακλή, Επιμελητή Α’ Παθολογίας του Γ.Ν. Κατερίνης.

Το Εξωτερικό Διαβητολογικό Ιατρείο λειτουργεί τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και δέχεται ασθενείς κατόπιν ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα: 2351350234, 2351350235, 2351350200 και 2351350260 Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 07:00-15:00.

Ο Διοικητής

Αστέριος Φαρμάκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θρηνεί η Πιερία με τους θανάτους 2 νέων παιδιών - Αύριο η κηδεία του Στάθη Ναζαρίδη

Απολογισμός ταξιδιού στο Βελιγράδι του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού