Το ''Χωριό των Αστεριών'' Δ. Ενότητας Κορινού

Το ''Χωριό των Αστεριών'' θα λειτουργήσει και φέτος στον Κορινό, προσφέροντας αγάπη και χαρά για τους μικρούς μας φίλους.

Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό αρχείο του Βασίλη Στεργιόπουλου 

Το Δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης αποφάσισε ομόφωνα

Να  εγκρίνει τη δημιουργία χριστουγεννιάτικου χωριού με την ονομασία «Χωριό των Αστεριών» σε χώρο τεσσάρων (4) περίπου στρεμμάτων στην κεντρική πλατεία της Δ.Κ. Κορινού για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων κατά τις εορτές των Χριστουγέννων για το διάστημα από 19 Δεκ 2015 έως 30 Δεκ 2015.

Στον προτεινόμενο χώρο των τεσσάρων περίπου (4) στρεμμάτων στην κεντρική πλατεία της Δ.Κ. Κορινού (στο Ο.Τ 71) θα στηθεί ένα μικρό χωριό με ξύλινες λυόμενες κατασκευές οι οποίες είναι προσφορά δωρητών από προηγούμενο έτος στην Δ.Κ. Κορινού και οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για χρήση των παρακάτω δράσεων :
Το σπίτι του Αη Βασίλη, Ταχυδρομείο, ατελιέ ξωτικών, ζωγραφική προσώπου, παραμυθόσπιτο, από κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό.



 Επίσης θα τοποθετηθεί Λούνα Παρκ (Carousel ή τρενάκι) και ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια σε έκταση περίπου 150-180 τ.μ. και - επίσης τοποθέτηση υπαίθριων πάγκων διαστάσεων περίπου 2,00Χ1,30 μ. για πώληση:

α) ζαχαρώδη - καραμελών

β) παραδοσιακών προϊόντων όπως γλυκά κουταλιού, τσίπουρο, χυλοπίτες

γ) ξηροί καρποί, οι οποίοι θα είναι δύο (2) πωλητές για κάθε ανωτέρω δραστηριότητα, συνολικά δηλ. έξι (6) υπαίθριοι πωλητές.

 Αρμόδια υπηρεσία για τη χορήγηση αδειών των ανωτέρω πωλητών και η παραλαβή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών είναι το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης. Η άδεια για την τοποθέτηση των πάγκων θα δοθεί για το συγκεκριμένο χώρο και θα ισχύει για το χρονικό διάστημα διενέργειας των εκδηλώσεων.

Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση των δικαιούχων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ημερομηνία της κλήρωσης θα γνωστοποιείται από το Δήμο Κατερίνης με σχετική ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι για πώληση α) ζαχαρώδη - καραμελών β) παραδοσιακών προϊόντων όπως γλυκά κουταλιού, τσίπουρο, χυλοπίτες) γ) ξηρών καρπών θα μπορούν να καταθέσουν σχετικό αίτημα με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι τέλη Νοεμβρίου 2015 στο Αυτοτελές τμήμα τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

Η τοποθέτηση των πάγκων θα γίνει με καταβολή μισθώματος (τέλους) ανά τετραγωνικό μέτρο. Το ύψος και ο τρόπος είσπραξης του καταβαλλόμενου τέλους ανά άδεια καθορίζονται με απόφαση του οικείου Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής. (άρθρο 13 παρ.1 τουΒ.Δ 24-9/20-10-1958, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν.1080/80 ΦΕΚ 246/Α/1980) και(ΥΠΕΣΔΔΑ εγκ.41/12243/14.06.2007).

Οι άδειες για τους υπαίθριους πάγκους χορηγούνται ενδεικτικά σε

 α) σε επαγγελματίες εμπόρους που νόμιμα δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε υπαίθριες αγορές (υπαίθριοι πωλητές),

β) σε κατόχους άδειας συμμετοχής σε κυριακάτικες αγορές,

γ) σε όσους κατέχουν άδεια άσκησης υπαίθριου εμπορίου (στάσιμου ή πλανόδιου) και

 δ) σε λοιπούς εμπόρους και επαγγελματίες υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά και πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις της κείμενης φορολογικής νομοθεσίας με την προσκόμιση των παρακάτω δικαιολογητικών:

1) Κατάθεση σχετικής αίτησης (έντυπο υπηρεσίας)

2) βεβαίωση της οικείας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) περί υποβολής δήλωσης έναρξης άσκησης επιτηδεύματος, σύμφωνα με τους νόμους 4045/1960 (Α΄ 47) και 1642/1986 (Α΄125),

3) Φωτ/φο αστυνομικού δελτίου ταυτότητας

4) Δημοτική Ενημερότητα από το αρμόδιο Τμήμα Ταμείου του Δήμου ( Άρθρο 285 Κ.Δ.Κ.

5) Φωτ/φα θεωρημένα των σχετικών αδειών που κατέχουν όπως α) αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών β) αδειών άσκησης υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου ή στάσιμου), γ)αδειών συμμετοχής σε Κυριακάτικες αγορές

6) Απόδειξη ταμειακής μηχανής έτους 2015

7) Βεβαίωση περί εγγραφής στο Αρμόδιο επιμελητήριο οι έμποροι (εφόσον διαθέτουν επαγγελματική στέγη, κατάστημα, βιοτεχνία, πρατήριο κλπ.),

8) Πιστοποιητικό υγείας για όσους πωλούν είδη τροφίμων

9) Φωτοαντίγραφο της άδειας παραμονής που του επιτρέπει την άσκηση ανεξάρτητηςοικονομικής δραστηριότητας (για τους αλλοδαπούς)

Επίσης για τη διεξαγωγή των μουσικών και όχι μόνο εκδηλώσεων θα στηθεί εξέδρα. Για την πραγματοποίηση όλων αυτών των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο χωριό των αστεριών εγκρίνονται δαπάνες ύψους 1.230,00 ευρώ που θα αφορούν αγορά υλικών ζωγραφικής, υλικών ζαχαροπλαστικής, γλυκισμάτων, καραμελών, χριστουγεννιάτικων καρτών, φακέλων, χρυσόσκονης, εκτυπώσεις αφισών, προσκλήσεων προγράμματος.

Οι επιμέρους δαπάνες θα ανατεθούν με αποφάσεις Δημάρχου.

Το τέλος που θα επιβληθεί στους υπαίθριους πωλητές που θα στήσουν τους πάγκους στο χώρο της κεντρικής πλατείας της Δ.Κ. Κορινού για την πώληση

α) ζαχαρώδη- καραμελών

β) παραδοσιακών προϊόντων όπως γλυκά κουταλιού, τσίπουρο, χυλοπίτες

 γ) ξηροί καρποί, με δύο (2) πωλητές για κάθε δραστηριότητα, συνολικά δηλ. έξι (6) υπαίθριοι πωλητές ορίζεται στα 5,00 €/τ.μ.

Γ. Εγκρίνει την εκμίσθωση μέρους της πλατείας (έκτασης περίπου 150 – 180 τ.μ.) για την τοποθέτηση Λούνα Πάρκ (καρουσέλ ή τρενάκι) και ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων, με την προϋπόθεση να χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Η τοποθέτηση θα γίνει και με την επίβλεψη της Τ.Υ. του Δήμου Κατερίνης-Τμήμα Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων.

Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως εξής:

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας Τα Μέλη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού