Ανοίγει για το κοινό, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Κατερίνης από 1η Οκτωβρίου 2016.

Έτοιμη προς λειτουργία από 1η Οκτωβρίου 2016 είναι η μεγάλη πισίνα του Δημοτικού,Κολυμβητηρίου,Κατερίνης ύστερα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης. Αυτό γνωστοποίησε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης με αφορμή τη συζήτηση του θέματος «Χορήγηση άδειας λειτουργίας εσωτερικής αθλητικής κολυμβητικής δεξαμενής δημόσιας χρήσης» και ως απάντηση σε τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σταύρου Ανανιάδη.

Από την ιστοσελίδα Ολύμπιο Βήμα

Ειδικότερα, ο κ. Ανανιάδης έκανε λόγο για απαξίωση και υποβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, το οποίο ο δήμος δεν μπορεί να συντηρήσει. «Η κατάσταση αυτή δεν προέκυψε τυχαία αλλά μέσα από κατευθυνόμενες κρατικές και ευρωπαϊκές οδηγίες. Αποτέλεσμα είναι η υποχρηματοδότηση των δήμων που οδηγεί στο κλείσιμο των κολυμβητηρίων» τόνισε.

Ο κ. Ανανιάδης υπογράμμισε πως έτσι οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό. «Απ’ την άλλη αναγκάζουν όσους δημότες έχουν τη δυνατότητα και θέλουν να αθληθούν να καταφεύγουν σε λύσεις επί πληρωμή. Εμείς θεωρούμε ότι ο μαζικός αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι προτέρημα και πολυτέλεια για τους λίγους. Αφού κρατάμε κλειστά τα κολυμβητήρια, ανοίγουμε νέους δρόμους σε νέες επιχειρηματικές δράσεις με σκοπό το κέρδος.

Καλούμε τους δημότες να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές και να διεκδικήσουμε την άμεση και τακτική χρηματοδότηση από το κράτος για τα κολυμβητήρια και το μαζικό αθλητισμό» κατέληξε.

Απαντώντας ο κ. Παυλίδης επισήμανε πως στα αθλητικά κέντρα του δήμου Κατερίνης αθλούνται 4.500 παιδιά χωρίς να πληρώνουν τίποτα, ενώ στο κολυμβητήριο 750 παιδιά χρησιμοποιούν την πισίνα που δεν έχει κλείσει, για το διάστημα από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Ιούνιο. «Κάποιοι διαλαλούν έξω ότι η πισίνα δεν λειτουργεί και ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν τα παιδιά. Από το 2008 ήμαστε πρότυπο κολυμβητήριο που έδωσε πιλοτικά τη γνώση στην Αττική και εφαρμόστηκε πλέον και σαν μάθημα της φυσικής αγωγής στα σχολεία και υποχρεώνονται όλα τα σχολεία να μπουν στο κολυμβητήριο» τόνισε και συνέχισε:

«Να ενημερώσω εδώ ότι η μικρή πισίνα χρειάστηκε 25.000 λίτρα για να λειτουργήσει και αυτά είναι έξοδα τα οποία αναλαμβάνει ο δήμος. Η μεγάλη πισίνα, μετά από τις προγραμματισμένες συντηρήσεις που οφείλαμε να κάνουμε – γιατί ήταν η πρώτη πισίνα που λειτούργησε στην Ελλάδα – και οι οποίες ήταν ύψους 48.000 ευρώ, είναι στη διάθεση των πολιτών και έτοιμη να λειτουργήσει από 1η Οκτωβρίου.

Σχολιάζοντας τα προαναφερόμενα ο κ. Ανανιάδης σημείωσε πως ο κ. Παυλίδης τον επιβεβαιώνει, αφού η πισίνα ανήκει με σκοπό επιχειρηματικές δράσεις, αφού «μιλά για ένα πρόγραμμα που η ίδια η ΔΟΕ με ανακοίνωσή της έχει καταγγείλει και θεωρεί πως δεν πρέπει να εφαρμοστεί».




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς