Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης: Διαμαρτυρία για τις διακοπές παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε λαϊκά νοικοκυριά.

Η ΔΕΗ με τις ευλογιές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά σε μαζικές διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά. Πρόκειται για πράξεις επαίσχυντες, ανάλγητες, καταδικαστέες στη συνείδηση του λαού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύεται οτι είναι ο καλύτερος μαθητής των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ –ΛΑΟΣ, κλπ. 


Δεν έχουν χορτάσει να κόβουν μισθούς και συντάξεις, επιδόματα, κοινωνικές δαπάνες, θέλουν κι άλλα. Θέλουν τις λαϊκές οικογένειες χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό, δίνοντας τους κάποια ψίχουλα μόνο γιατί έτσι πιστεύουν πως θα τους κλείσουν τα στόματα.

Αυτό που συνέβη τις δυο μέρες στα γραφεία της ΔΕΗ της Κατερίνης είναι η μικρογραφία για το τι κοινωνία θέλουν και οικοδομούν. Χθες η Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ και δορυφόροι τους σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτω από την ομπρέλα της Ε.Ε. με τους υπαλλήλους, το κουαρτέτο στίβουν το λαό για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα στελέχη της περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, άλλα και των Αθηνών, της ΔΕΗ, που ενεπλάκησαν στις συνομιλίες με τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης, αρνιόταν επίμονα να δώσουν λύση στο πρόβλημα που δημιούργησαν. Κρύβονταν πίσω από την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ, και για να συνδεθεί το ρεύμα ζητούσαν από τις 3 λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν ποσά που δεν διέθεταν.

 Οι ιθύνοντες της ΔΕΗ με την άκαμπτη στάση τους πίστευαν πως θα κάμψουν την αγωνιστική στάση της Λαϊκής Επιτροπής και οτι θα φύγουμε από τα γραφεία της ΔΕΗ. Όταν είδαν ότι η Λ.Ε.Κ. δεν αποχωρεί, επιστράτευσαν την ασφάλεια Κατερίνης και τους αστυνομικούς για να τρομοκρατήσουν τους διαμαρτυρόμενους αγωνιστές επειδή, όπως έλεγαν προκλητικά οι ασφαλίτες, παραβιάζαμε το νόμο και θα μας συλλαμβάνανε με εντολή του εισαγγελέα.

Η προσπάθεια τους αυτή έπεσε στο κενό. Στον εισαγγελέα πρέπει να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται αυτοί που δίνουν εντολές να κόβουν το ρεύμα στη λαϊκή οικογένεια, αυτοί που κόβουν μισθούς και συντάξεις, αυτοί που αφήνουν απλήρωτους και απολύουν τους εργαζόμενους, αυτοί που έκαναν την εργασία λάστιχο, αυτοί που εντατικοποιούν τη δουλειά με κόστος τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων για τα κέρδη των αφεντικών, και όχι αυτοί που αγωνίζονται για να έχει ρεύμα η λαϊκή οικογένεια για να μπορούν να διαβάσουν τα παιδιά, να μαγειρέψουν, να κάνουν το μπάνιο τους, να πάρουν τα φάρμακα τους.

Δεν είναι επιλογή των λαϊκών οικογενειών το να μην πληρώνουν τη ΔΕΗ, το νερό, την τράπεζα. Δεν είναι δική τους επιλογή. Τους οδήγησαν εκεί οι πολιτικές των κυβερνήσεων με τη φοροληστεία και την μετατροπή των κοινωνικών αγαθών, όπως το ρεύμα, σε εμπόρευμα.


Τη δεύτερη μέρα η παράσταση διαμαρτυρίας ήταν ακόμα πιο μαζική, ακόμα πιο δυναμική. Η προσπάθεια ξανά από την Ασφάλεια Κατερίνης να τρομοκρατήσει τη Λ.Ε.Κ. έπεσε για ακόμα μια φορά στο κενό, αφού οι αγωνιστές τους υποχρέωσαν να φύγουν από το χώρο των γραφείων και να κατέβουν στην κεντρική είσοδο της ΔΕΗ. 


Η Λ.Ε.Κ. απαίτησε και μίλησε με το γραμματέα του Υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας για να θέσει το θέμα των μαζικών διακοπών ρεύματος που κάνει η ΔΕΗ στην Πιερία και για να δώσει λύση στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η συνομιλία του εκπροσώπου της Λ.Ε.Κ. με τον Γραμματέα του Υπουργού ήταν αποκαλυπτική. Δήλωσε οτι δεν μπορεί να κάνει τίποτα επειδή η ΔΕΗ είναι Α.Ε.. Ανέλυε οτι δήθεν αγωνίζονται η προκαταβολή να πάει στο 5% του οφειλόμενου ποσού και όχι το 30% που είναι σήμερα. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Στην αντιπολίτευση μας έλεγαν οτι η ΔΕΗ δεν θα πουληθεί και τώρα μας λένε οτι κουμάντο κάνουν οι επιχειρηματίες.

Όταν ρώτησε ο εκπρόσωπος της Λ.Ε.Κ γιατί δεν κάνουν έναν νόμο που να απαγορεύει τη διακοπή ρεύματος στη λαϊκή οικογένεια, ενώ κάνουν νόμους που κόβουν μισθούς και συντάξεις, ταράχτηκε, και είπε να μη λαϊκίζουμε, να μην πολιτικολογούμε. Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.. Υποκριτές, ψεύτες, υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου. Τελικά κάτω από την ασυμβίβαστη στάση της Λ.Ε.Κ., η ΔΕΗ υποχρεώθηκε να δεχτεί την πρόταση μας και να συνδέσει το ρεύμα που αρνιόταν από τις 5/9 μέχρι και τις 6/9 στις 12πμ.

Η Λ.Ε.Κ καλεί όλους τους ανθρώπους της λαϊκής οικογένειας μέσα και από αυτήν τη μικρή νίκη (μεγάλη για τους ανθρώπους που έμειναν χωρίς ρεύμα και μάλιστα η μια οικογένεια για 10 ολόκληρες μέρες), να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο οργανωμένος αγώνας μέσα από τη Λ.Ε.Κ, τις συσπειρώσεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ, των Συνδικάτων, μπορεί να έχει αποτέλεσμα. Όσο πιο γρήγορα αυτό γίνει κατανοητό από ευρύτερα λαϊκές μάζες, τόσο θα αποβάλουν το φόβο, τη μιζέρια, το τίποτα δε γίνεται. Θα ανοίξουμε τα φτερά μας να γίνουμε εμείς οι αφέντες του πλούτου που παράγουμε. 


Καλούμε το λαό να δώσουμε ταξική περήφανη απάντηση διαδηλώνοντας ενάντια στην κυβέρνηση και τους εκμεταλλευτές του λαού, την Ε.Ε., τους κεφαλαιοκράτες, τα κόμματα του κεφαλαίου στις 10 Σεπτέμβρη με το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, τις συσπειρώσεις και τις Λαϊκές Επιτροπές στη πλατεία Αριστοτέλους στη Δ.Ε.Θ. 


Τα Λεωφορεία θα ξεκινούν στις 4μμ από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης


Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς