Την παράσταση «Μήδεια» από μαθητές της Τεχεράνης παρακολούθησαν οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κορινού.

Ούτε χθες Πέμπτη, ημέρα αφιερωμένη στην Μούσα της Τραγωδίας Μελπωμένη, δεν επέτρεψε ο καιρός, να παρουσιάσουν τις προγραμματισμένες παραστάσεις τους οι μαθητές από το Ιραν στο Αρχαίο Θέατρο Δίου. Ωστόσο, αυτή τη φορά οι μαθητές σχολείων από την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν τη «Μήδεια» την οποία παρουσίασαν οι μαθητές από την Τεχεράνη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου ΓΕΛ Κατερίνης



Αρχικά οι μαθητές από το 2ο Γυμνάσιο Τούμπας Θεσσαλονίκης, το 2ο και 5ο ΓΕΛ Κατερίνης, το ΓΕΛ Κορινού και το 4ο Γυμνάσιο, παρακολούθησαν την Μήδεια, που μοναδικά απέδωσαν οι μαθητές από την Τεχεράνη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα.


Στο συγκεκριμένο έργο του Ευριπίδη που «διδάχθηκε» το 431 πΧ, οΙάσωνας προδίδοντας την γυναίκα του Μήδεια και τα παιδιά του λαμβάνει σε γάμο τη Γλαύκη την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα.

Η δε Μήδεια προκειμένου να εκδικηθεί στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο την νύφη όσο και τον πεθερό, στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά (Φέρητα και Μέρμερο), προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με την βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.


Στη συνέχεια, ένα ακόμη σχολείο από το εξωτερικό (το Magapar School της Πολωνίας) παρουσίασε το έργο «Ορφέας», αποσπώντας επίσης το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού