ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για το νέο σχολικό έτος που ξεκινάει σήμερα με στόχους αλλά και αγωνίες και νέες προκλήσεις, απευθύνω από καρδιάς τις πιο θερμές μου ευχές στη μαθητική νεολαία, στους εκπαιδευτικούς αλλά και στους γονείς για μια καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με υγεία, δύναμη, δημιουργική διάθεση, πλούσια σε γνώσεις, πρόοδο και προκοπή.

Η γνώση είναι δύναμη και η επένδυση στη γνώση είναι επένδυση στο μέλλον. Η σημερινή παιδεία διαμορφώνει την αυριανή κοινωνία, γι΄αυτό το λόγο όλοι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουμε να συνεργαστούμε για τη δημιουργία ενός σχολείου που θα αξίζει στα παιδιά μας, που όχι μόνο θα μορφώνει αλλά κυρίως θα καλλιεργεί και θα τους καταστήσει ενεργούς και χρήσιμους πολίτες. 


Το σχολείο φορέας γνώσης και αξιών θα συμβάλει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, στη διάπλαση ενός ισχυρού χαρακτήρα, προκειμένου να πορευθούν με εφόδια και γεμάτα αυτοπεποίθηση στη μετέπειτα ζωή τους.

Καλή αρχή και γρήγορη προσαρμογή εύχομαι στα παιδιά της πρώτης τάξης του δημοτικού, ενώ ψυχική δύναμη, αισιοδοξία, επιμονή, υπομονή και πίστη στο στόχο που έχουν θέσει, εύχομαι ολόψυχα στα παιδιά της Γ΄ Λυκείου.

Ειλικρινείς ευχές απευθύνω σε εκπαιδευτικούς και γονείς και εύχομαι να στηρίζουν, να ενθαρρύνουν, να εμπνέουν και να συμπαραστέκονται με αγάπη και ψυχραιμία στα παιδιά στο σχολικό ΄΄στίβο΄΄.

Στο δύσκολο αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό ΄΄ταξίδι΄΄ των μαθητών προς τη γνώση, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται αρωγός και θα στηρίξει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την καλύτερη επίτευξη των στόχων και των σκοπών της παιδείας, για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, υλοποιώντας όνειρα και φιλοδοξίες, καλλιεργώντας και αναδεικνύοντας ταλέντα και δεξιότητες των μαθητών, προωθώντας τη κριτική σκέψη, μέσα από ένα σύγχρονο και καινοτόμο, αναβαθμισμένο, δημιουργικό και ποιοτικό εκπαιδευτικό σύστημα με σεβασμό στο μαθητή και τον εκπαιδευτικό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς