Τι αφορά την Πιερία στην αναδιοργάνωση της αστυνομίας.

Άνοιξε η αυλαία για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίαςμε τις σχετικές ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού, Νίκου Τόσκα.


Σύμφωνα με το πλάνο αυτό προβλέπεται η μείωση κατά 20% των αστυνομικών τμημάτων με παράλληλα σημαντική ενίσχυση των όμορων τμημάτων.

Επίσης δημιουργείται ένα «άτυπο» ελληνικό FBI, ενώ κλείνουν και 28 τμήματα ασφαλείας στην Αττική.

Τέλος, οι υπηρεσίες της δίωξης λαθρομετανάστευσης μετονομάζονται σε τμήματα διαχείρισης μετανάστευσης.

Στόχος του πλάνου αναδιάρθρωσης είναι η ενίσχυση των κατα τόπους υπηρεσιών και η μείωση του κόστους σε μισθώματα κτιρίων.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα στην Αθήνα οι δομές θα μειωθούν σε 22 απο 27, στον Πειραιά σε 22 από 32, στην Δυτική Αττική σε 20 απο 24, στην Βορειοανατολική Αττική σε 25 από 40, στην Νοτιοανατολική Αττική σε 15 απο 20. Παράλληλα τα τμήματα ασφαλείας μειώνονται απο 104 σε 76 και αυτά της τροχαίας απο 22 σε 18.

Στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα τα αστυνομικά τμήματα μειώνονται από 39 σε 22, τα τμήματα ασφαλείας απο 22 σε 19 και τα τμήματα τροχαίας απο 8 σε 7.

Στην Κεντρική Μακεδονία μειώνονται σε  77 από 98 τμήματα και εξοικονομούνται 345 άνδρες.




Στην Λάρισα οι δομες μειώνονται απο 18 σε 14, στα Τρίκαλα απο 10 σε 7, στην Καρδίτσα από 9 σε 8 και στην Μαγνησία απο 22 σε 15.

Στις Κυκλάδες οι δομές μειώνονται απο 33 σε 27 και στα Δωδεκάνησα από 38 σε 26.

Τι θα είναι το Ελληνικό FBI

Με τη δημιουργία ειδικής μονάδας της Αστυνομίας στα πρότυπα του FBI η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσδοκά να συντονίσει μία μεγάλη ομάδα αξιωματικών της Ασφάλειας με εξειδίκευση γνώση και εμπειρία προκειμένου να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα.

Οι αξιωματικοί του ελληνικού FBI θα ενημερώνουν τον γενικό περιφερειακό διευθυντή κάθε περιοχής και στο τέλος θα υποβάλουν την αναφορά τους στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού