Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε η γιορτή λήξης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ‘’Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου’’.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή λήξης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορινού, για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα ‘’Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου’’.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη πέρα από κάθε προσδοκία. Αυτό δείχνει ότι κάτι καλό έγινε τους καλοκαιρινούς μήνες για τους μικρούς μας φίλους.








Την εκδήλωση τίμησαν οι:

Πρόεδρος Ποντιακού Συλλόγου Κορινού ‘’Εύξεινος Πόντος’’ κ. Παυλίδης Παναγιώτης


Εκπρόσωπος του συλλόγου Ανατολικορωμυλιώτων Κορινού κ. Φραγκούλη Ιωάννα

Συνταξιούχα δασκάλα κ. Λεονταρή Αθανασία

Την γιορτή προλόγισε η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Κορινού κ. Καρασερίδου Φωτεινή, η οποία αναφέρθηκε στην  ανακαίνιση και επαναλειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης Κορινού καθώς επίσης και  στους δύο ανθρώπους που τη λειτουργούν εθελοντικά, τον κ. Κοσμά Χρήστο και την κ. Μπαξεβάνου Παρθένα.

Στους εθελοντές- εμψυχωτές που στήριξαν την καλοκαιρινή εκστρατεία και ιδιαίτερα τις κ.Σαρβάνη Ελένη (δασκάλα του δημοτικού σχολείου Κορινού) και κ.Τσερμπάκ Αθηνά (αδιόριστη νηπιαγωγός).

Ακολούθησε ένα θεατρικό δρώμενο από τα παιδιά που συνδύαζε ποίηση, θεατρικότητα και οπτικοακουστικό υλικό, έπαιξε ένα βίντεο με φωτογραφίες όλης της καλοκαιρινής εκστρατείας.




Ο κ. Κοσμάς Χρήστος αναφέρθηκε στις δράσεις που πρόκειται να γίνουν το χειμώνα, λέσχη κινηματογράφου για παιδιά, λέσχη ανάγνωσης, εργαστήρια κατασκευών και δημιουργίας, δημιουργία παιδικής θεατρικής ομάδας, φυσικά εφόσον υπάρχει συμμετοχή και ενδιαφέρον από παιδιά και γονείς.

Στη συνέχεια δόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής στους εθελοντές και τα διπλώματα συμμετοχής στα παιδιά.

Έπειτα η κ. Σαρβάνη  Ελένη μίλησε για την ανάγκη της ανάγνωσης και τα οφέλη που προσφέρει και παρότρυνε τους γονείς και τα παιδιά να διαβάζουν, ενώ η κ. Τσερμπάκ Αθηνά αναφέρθηκε στην ευκαιρία που της δόθηκε μέσω του προγράμματος να είναι κοντά στα παιδιά και να δημιουργήσει καθώς είναι αδιόριστη νηπιαγωγός.

Η εκδήλωση έκλεισε με την κ. Καρασερίδου Φωτεινή η οποία προέτρεψε τους γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά στη βιβλιοθήκη, να παίρνουν βιβλία και ας μην τα διαβάζουν στην αρχή, θα έρθει η στιγμή που θα το κάνουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού