Μαρία Κοκάλα: Η 15χρονη μαθήτρια από την Σφενδάμη που κατέκτησε το ευρωπαϊκό βραβείο «Ηγετικής Προσωπικότητας»

Η Μαρία Κοκάλα είναι 15 χρονών και ξεκινά με χαρά και αυτοπεποίθηση την Α’ Λυκείου, στο Λύκειο Κορινού Πιερίας. Οι διακρίσεις που πέτυχε με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/ Junior Achievement Greece, της έδωσαν τη δύναμη να βλέπει το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον της με αισιοδοξία. Το πρόγραμμα ανέδειξε τα ταλέντα της και την τοποθέτησε στην αφρόκρεμα των μαθητών ολόκληρης της Ευρώπης.



Η Μαρία, μαζί με τους συμμαθητές της στο Γυμνάσιο Αλωνίων Πιερίας δημιούργησε πέρυσι την μαθητική επιχείρηση Smileybin που κατασκευάζει έξυπνους κάδους ανακύκλωσης με σύστημα επιβράβευσης για τους χρήστες. Η μαθητική εταιρία κατέκτησε πανελλαδικά το πρώτο βραβείο μεταξύ 100 σχολείων που διαγωνίσθηκαν ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις και στην Ευρώπη κατακτώντας δύο βραβεία στο διαγωνισμό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας του Junior Achievement Europe.

Η ομάδα κέρδισε το κορυφαίο ευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας «ΜetLife Life Changer Αward» και η Μαρία, που ήταν πρόεδρος της εταιρείας, ξεχώρισε από 275.000 παιδιά που πήραν μέρος πανευρωπαϊκά στο μαθητικό πρόγραμμα καινοτομίας και κατέκτησε το βραβείο «Ηγετικής Προσωπικότητας» μαζί με 9 μαθητές από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.



Οι κριτές του βραβείου, στελέχη της πολυεθνικής ασφαλιστικής εταιρείας ΑΧΑ, εντυπωσιάστηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός πως η Μαρία είναι πολύ ικανή, συγκροτημένη και ώριμη παρόλο που είναι μόλις 15 χρονών και δεν ζει σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο αλλά σε ένα μικρό χωριό της Πιερίας -τη Σφενδάμη- και φοιτά σε ένα μικρό δημόσιο σχολείο 50 παιδιών.

«Τα οφείλω όλα στους γονείς μου που παρά τις δυσκολίες κάνουν τα πάντα για μου δώσουν όσο το δυνατό περισσότερα εφόδια. Ασχολούμαι με πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες, όπως χορό, καράτε, πιάνο.

 Ήμουν τυχερή που είχα και εμπνευσμένους δασκάλους και καθηγητές που με καθοδήγησαν σωστά», τονίζει η Μαρία. «Αυτοί με προετοίμασαν έτσι ώστε να αξιοποιήσω στο μέγιστο την εμπειρία της Εικονικής Επιχείρησης. Μου έδωσαν μεγάλη χαρά οι διακρίσεις που πετύχαμε με το «Smileybin» και τώρα που γνώρισα καλά τον χώρο της επιχειρηματικότητας έχω βάλει στόχο να σπουδάσω Διοίκηση Επιχειρήσεων».


Η Μαρία με τους δικούς της ανθρώπους σε διάφορες δραστηριότητές της:







Για τη Μαρία άνοιξε ένας μεγάλος δρόμος στρωμένος με νέες ευκαιρίες. Το Νοέμβριο ταξιδεύει για Ζυρίχη καλεσμένη από την AXA Aσφαλιστική για να παρακολουθήσει τριήμερο σεμινάριο επιχειρηματικότητας. Και έπεται συνέχεια.

 Η Μαρία Κοκάλα είναι βέβαιο ότι θα μας καταπλήξει και πάλι με τα επιτεύγματά της και θα αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα για όλους τους μαθητές στην Ελλάδα. Όταν από τα 15 του χρόνια ένα παιδί έχει ήδη στο βιογραφικό του μια μαθητική επιχείρηση και σημαντικές ομαδικές και προσωπικές διακρίσεις, το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό, όσο αντίξοο κι αν είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται.

Υπάρχει ελπίδα και τη βλέπουμε στο όμορφο πρόσωπο της έξυπνης, εργατικής και δημιουργικής Μαρίας.

Πηγή:http://www.politisonline.com



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς