Κλειστός ο κόμβος Μακρυγιάλου, με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη από σήμερα 12 Σεπ 2016 έως και 12 Δεκ 2016.

Κλειστή θα παραμείνει από σήμερα μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου, για τρεις δηλαδή μήνες, η έξοδος της Εθνικής Οδού προς το Μακρύγιαλο στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, λόγω εργασιών για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στον ανισόπεδο κόμβο.

Θα συνεχιστεί η εκτροπή των οχημάτων από τον Κορινό για όσους θέλουν να πάνε στον Μακρύγιαλο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, αποφασίζεται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – αποκλεισμοί κλάδων κυκλοφορίας με στόχο την ασφαλή εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών των αρμοδίων, για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στον Α/Κ Μακρυγιάλου (Χ/Θ 457,800) της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσ/νίκης (Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε.).

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

«Εγκρίνουμε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – αποκλεισμούς κλάδων κυκλοφορίας, λόγω εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή κυκλικού κόμβου και των συνδέσεων του με τους υπάρχοντες κλάδους στην ανατολική περιοχή του Α/Κ Μακρυγιάλου του αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε., ως ακολούθως:

– αποκλεισμός του κλάδου εξόδου από τον Αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη

– αποκλεισμός της συνδετήριας οδού Μακρύγιαλος – Ανισόπεδος Κόμβος στο ύψος της τοπικής οδού ανατολικά της σιδηροδρομικής γραμμής και ως εκ τούτου κατ’ επέκταση του κλάδου εισόδου προς τον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσ/νίκη.

– Προαναφερόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα τριών (03) μηνών, με έναρξη την 12-09-2016 και λήξη την 12-12-2016 και με την προϋπόθεση να τηρηθούν οισχετικές υποχρεώσεις περί λήψεως μέτρων ασφαλείας και σήμανσης, τόσο για τους εργαζόμενους στο έργο, όσο και για τους χρησιμοποιούντες τα ανωτέρω οδικά τμήματα, οδηγούς».

Εκτροπή κυκλοφορίας

Όσον αφορά την εκτροπή της κυκλοφορίας, αυτή θα γίνει ως ακολούθως:

– Η κυκλοφορία των οχημάτων από τον κλάδο του αυτοκινητόδρομου προς Θεσ/νίκη που επιθυμεί να κατευθυνθεί προς Μακρύγιαλο, θα εξέρχεται της Π.Α.Θ.Ε. από τον Α/Κ Κορινού (Χ/Θ 462,500) ή τον Α/Κ Αγαθούπολης (Χ/Θ 462,500) και δια μέσω της Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Θεσ/νίκης και της κάθετης οδού που βρίσκεται περίπου 700μ. νοτιότερα του Α/Κ Μακρυγιάλου (Χ/Θ 457,800) θα οδεύουν προς τον Μακρύγιαλο.

– Για την καθοδήγηση της τοπικής κυκλοφορίας της περιοχής του Μακρύγιαλου προς τον Αυτοκινητόδρομο, προβλέπεται η τοποθέτηση προειδοποιητικών και κατευθυντήριων πινακίδων που θα τους καθοδηγεί προς Θεσ/νίκη και προς Αθήνα, μέσω της δυτικής Π.Ε.Ο. και του Α/Κ Αγαθούπολης (Χ/Θ 462,500) και προς Κατερίνη και Αθήνα μέσω της δυτικής Π.Ε.Ο. και Νότιο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης (Χ/Θ 436,500).

– Η εξυπηρέτηση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται παραπλεύρως της αγροτικής οδού (Η821), θα διεξάγεται προσωρινά μέσω της βορειότερης αγροτικής οδού μέχρι την συμβολή της με τη δυτική Π.Ε.Ο.

– Επισημαίνεται ότι, οι αποκλεισμοί του κλάδου εξόδου από τον Αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς Αθήνα και της κάθετης οδού (κάτω διάβαση) του Α/Κ Μακρυγιάλου στο ύψος του δυτικού κλάδου εξόδου θα πραγματοποιηθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, εφόσον απαιτηθεί, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών και κατόπιν συνεννόησης των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Μεταξύ άλλων στην απόφαση επισημαίνεται πως η εταιρεία ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε. σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και τις αρμόδιες υφιστάμενες υπηρεσίες μας οφείλει να ληφθούν εκ των προτέρων όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες σε περίπτωση που εκτιμηθεί η παρατηρηθεί σημαντική επίπτωση στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί κατά το δυνατόν η παρεμπόδιση των χρηστών.


Επιπλέον ειδική μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί για τις ώρες που αναμένεται αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος για τις ημέρες Παρασκευή-Κυριακή, κατά την είσοδο –έξοδο των εκδρομέων καθώς και για τις ημέρες τυχόν δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού