Εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων ΕΣΠΑ 2014-2020

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΕΦΕΠΑΕ για την ενημέρωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σχετικά με τις δράσεις ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΠ ΠΚΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020, η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Εταίρος-Περιφερειακή Μονάδα του ΕΦΕΠΑΕ με χωρική και επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) και το Επιμελητήριο Πιερίας διοργανώνουν 



την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 και ώρα 18:30 

στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (28ης Οκτωβρίου 9), εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων του ΕΣΠΑ , της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας : 



1.«Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» 


2.«Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής Υπηρεσιών» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας». 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. 

Η ενημέρωση για τις Δράσεις θα γίνει από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης τoυ Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΥΔ ΕΠ ΠΚΜ) και της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ/ΕΦΕΠΑΕ. 

Επισημαίνεται ότι : 

α) Η Δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» αφορά στην ενίσχυση των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά. 

Η Δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 52 εκ. ευρώ στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 100.000€ έως και 600.000€. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 45% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού. 

Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν : Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών. 

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. 

Β) Η Δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» έχει στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων Πολύ Μικρών, Mικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Εμπορίου και υπηρεσιών προκειμένου να εκσυγχρονίσουν την οργανωτική και την επιχειρησιακή τους λειτουργία για να σταθούν με αξιώσεις στην εγχώρια και διεθνή αγορά. 

Η Δράση έχει προϋπολογισμό δημόσιας δαπάνης 12 εκ. ευρώ στο σύνολο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 30.000€ έως και 100.000€. Το ποσοστό της επιχορήγησης ανέρχεται σε 50% του επιχορηγούμενου προϋπολογισμού. 

Οι επιχορηγούμενες δαπάνες αφορούν : Κατασκευές, διαμορφώσεις και κτηριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου, Προμήθεια Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, Αγορά Μεταφορικών Μέσων, Αγορά Λογισμικού, Κατασκευή Ιστοσελίδας και E-shop και Πιστοποίηση προϊόντων-υπηρεσιών-διαδικασιών, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες και Συμμετοχή σε εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού. 

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης, 22/2/2019. 

Η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών υποβολών (www.ependyseis.gr) των αιτήσεων και για τις Δράσεις ξεκινά στις 12/3/2019 ενώ η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικών υποβολών των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 14/6/2019. 

Η Δημόσια Δαπάνη και των δύο Δράσεων συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Ε.Π. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΠ ΚΜ). 

Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν σε βάθος για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις. 

Η αίθουσα της εκδήλωσης είναι προσβάσιμη στα ΑμΕΑ (Πληροφορίες για ΑμεΑ : 2310-480.000/23510-23211). 

Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς