Ο Γ. Νταντάμης και μέλη του συνδυασμού «ανανέωση τώρα» στην μέριμνα παιδιού Κατερίνης

Δελτίο τύπου συνδυασμού ''ανανέωση τώρα'':

Γ. Νταντάμης: «Προτεραιότητά μας τα ΑΜΕΑ. Θέλουμε έναν Δήμο Κατερίνης φιλικό και προσβάσιμο για όλους. #Είναι Δέσμευση» 

Το ζωτικό έργο που προσφέρει η Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης στην τοπική κοινωνία εξήρε ο υπ. Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της δομής, το πρωί της Πέμπτης, συνοδεία υποψήφιων συμβούλων του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα». 



Τον κ. Νταντάμη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Καραπούλιος, η κα Βασιλική (Σύλβια) Δεληγιαννίδου (Αντιπρόεδρος), η κα Μαρία Μπίλα (Ταμίας) και ο κ. Γιάννης Κωνσταντινίδης (μέλος) καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό της «Μέριμνας». Για την πορεία, τη λειτουργία, τις ανάγκες και το όραμα της «Μέριμνας» ενημέρωσε ο κ. Καραπούλιος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από εθελοντές. Ο Πρόεδρος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, στην οργάνωση και λειτουργία του χώρου, την εκπαίδευση, τα δημιουργικά εργαστήρια ενώ ανακοίνωσε ότι άμεσα θα ξεκινήσει η λειτουργία των σπιτιών για ΑμεΑ αλλά και της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. 

«Είστε ο καθρέφτης της κοινωνίας μας. Σας συγχαίρω για το εθελοντικό έργο σας. Από το αποτέλεσμα που βλέπουμε γίνεται αντιληπτό με πόση αγάπη πλαισιώνετε τα Άτομα με Αναπηρίες επενδύοντας τον χρόνο σας ώστε να παρέχεται στην τοπική μας κοινωνία αυτές τις δυνατότητες που εκτός από σύγχρονες είναι και πρότυπες. Στο πρόγραμμά μας έχουμε ήδη δεσμευτεί για τη στήριξη των ΑμεΑ με κάθε δυνατό τρόπο. Θέλω και με τη σημερινή μου παρουσία εδώ να δεσμευτώ για τη στήριξή μας στο έργο σας. Δεσμευόμαστε για έργα βελτίωσης της καθημερινότητας αλλά και για έργα ανάπτυξης με επίκεντρο τους ΑμεΑ. Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, για την πλήρη ενημέρωση που μας παρείχατε και κυρίως για όλα αυτά που σημαίνετε για τα παιδιά αυτά, τις οικογένειές τους αλλά και την κοινωνία μας ολόκληρη», δήλωσε ο κ. Νταντάμης. 

Προγραμματικές Θέσεις / Δεσμεύσεις για τα ΑμεΑ 

· Δημιουργούμε Μητρώο ΑμεΑ, με στόχο τη χαρτογράφηση όλων των ΑμεΑ του Δήμου Κατερίνης, την τήρηση στατιστικών, την άμεση μέριμνα και την επικοινωνία σε ειδικές συνθήκες, τη στοχευμένη ενημέρωση και προαγωγή υγείας, τον άμεσο εντοπισμό των ΑμεΑ από την Πολιτική Προστασία κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών. 

· Διευκολύνουμε την πρόσβαση για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια και όλους τους δημόσιους χώρους. 

· Επιβραβεύουμε και αναδεικνύουμε επιχειρήσεις που διευκολύνουν την πρόσβαση ατόμων με προβλήματα μετακίνησης. 

· Στηρίζουμε τη λειτουργία της Μέριμνας Παιδιού και όλων των Φιλανθρωπικών Σωματείων. 

· Εκπονούμε πρόγραμμα για την ανάπτυξη δομών, οι οποίες θα υποστηρίξουν τη Δια βίου μάθηση, τη φροντίδα και την εκπαίδευση των ΑμεΑ και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας. 

· Κατασκευάζουμε και πιστοποιούμε σύγχρονες παιδικές χαρές, παιδικές χαρές ΑμεΑ και αθλητικούς χώρους σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. 

· Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να είναι όλοι οι δημόσιοι χώροι και τα κτίρια προσβάσιμα σε όλους. Θέλουμε τον Δήμο Κατερίνης λειτουργικό, φιλικό και προσβάσιμο σε όλους. 

· Οργανώνουμε χώρους άθλησης για ΑμεΑ. 

· ΠΛΑΖ ΑμεΑ: Οργανώνουμε ειδική παραλιακή ακτή διεθνών προδιαγραφών για ΑμεΑ, καθώς και ειδικές κολυμβητικές δεξαμενές. Ανακουφίζουμε οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθημερινότητας, δημιουργούμε θέσεις εργασίας και παράγουμε πλούτο. Μια απλή και εύκολη δράση, άμεσα υλοποιήσιμη που θα προσδώσει μεγάλη υπεραξία. Μια πρόταση που προσθέτει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στην παραλιακή μας ζώνη και την κάνει σημείο αναφοράς διεθνώς. 



Παρουσίες 

Το παρών στην «Μέριμνα Παιδιού» έδωσαν οι υποψήφιοι Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα»: Λίζα Αβραμίδου, Άννα Αθανασάκη, Τζένη Ηλιοπούλου, Γιώργος Κυριακίδης, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, Ευαγγελία Παλάγκα, Ελένη Πάτσιου, Χριστίνα Σιδηροπούλου, Βασίλης Ταβαντζής, Φάνης Τερζόπουλος, Γιώργος Τσαχουρίδης, Γιώργος Τσιαλός,

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού