Θανάσης Λιακόπουλος: Δημιουργία μουσείου του Πιερικού



Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ιστορικής ομάδας του Πιερικού, συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Θανάσης Λιακόπουλος συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του Συνδυασμού του «Όλοι Mαζί Mπορούμε Kαλύτερα».



Μουσείο του Πιερικού σε χώρο του γηπέδου

Στην τοποθέτηση του ο κ. Λιακόπουλος αφού εξήγησε πως τόσο ο ίδιος όσο και όλος του ο συνδυασμός στήριξαν και θα στηρίξουν τον Πιερικό πριν και μετά τις εκλογές, κατέθεσε μία πρόταση με μεγάλο ενδιαφέρον: Συγκεκριμένα έθεσε ως προτεραιότητα τη δημιουργία μουσείου του Πιερικού σε χώρο του γηπέδου ώστε, όπως εξήγησε, η ιστορία του Πιερικού να παραμείνει ζωντανή στους δημότες και φιλάθλους της Κατερίνης. «Ο Πιερικός, η ιστορική ομάδα, πρέπει να συνεχίσει την ιστορική πορεία της και οι νεότεροι να μάθουν τα κατορθώματα των μεγαλύτερων», επεσήμανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης.



Θετική ανταπόκριση στη δημιουργία μουσείου

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης του Πιερικού κ. Πασχάλης Τσιτιρόκης συμπλήρωσε ότι ο φίλαθλος κόσμος δε γνωρίζει την ιστορία του Πιερικού και ότι στηρίζουν σαν Δ.Σ την πρόταση του κ. Λιακόπουλου. Μάλιστα ανέφερε ότι υπάρχει φίλαθλος Πιεριέας ο οποίος έχει όλα τα αποκόμματα εφημερίδων από το 1961. Το συγκεκριμένο υλικό πρέπει να αξιοποιηθεί και αυτή η ιδέα υλοποίησης του μουσείου είναι ο καλύτερος τρόπος. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε θα ήταν το ιδανικό σενάριο εάν η δημιουργία του μουσείου συμπέσει το 2021, έτος που θα εορταστούν με σειρά εκδηλώσεων τα 60 χρόνια ιστορίας του Πιερικού.



Τα προβλήματα του Πιερικού

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ιστορικός σύλλογος, με τις απανωτές παραιτήσεις μελών κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο που είχε ως συνέπεια, να είναι ορατό το ενδεχόμενο διάλυσης του συλλόγου. Αποφεύχθηκε λόγω των επίπονων και συστηματικών προσπαθειών που κατέβαλε ομάδα μελών του συλλόγου.



Χρήστος Τασχουνίδης: «Δεν θα φτάσουμε σε διάλυση»Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Τασχουνίδης (team manager του τμήματος πετοσφαίρισης ΣΦΚ Πιερικός) υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που ο Πιερικός διατηρεί οργανωμένους συνδέσμους φιλάθλων και αναγνώριση σε όλη την ελληνική επικράτεια, αυτό σημαίνει ότι το όνομα έχει περάσει στις σελίδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου και δεν υπάρχει περίπτωση ιστορική ομάδα όπως ο Πιερικός να φτάσει σε διάλυση, έπειτα από τόσα χρόνια πορείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού