Συνεχίζονται τα εσπερινά κηρύγματα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Συνεχίζονται τα εσπερινά κηρύγματα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μία ακόμη σημαντική ποιμαντική και κατηχητική δράση της τοπικής Εκκλησίας που πραγματοποιείται υπό την πνευματική καθοδήγηση και το συντονισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου.




Οι Εσπερινές Ομιλίες, οι οποίες πραγματοποιούνται τα τελευταία 30 χρόνια, καλύπτουν κάθε φορά μία ενιαία θεματική ενότητα παρέχοντας στους ακροατές των ομιλιών αυτών τη δυνατότητα συνεχούς και εμπεριστατωμένης κατάρτισης πάνω σε βασικά θέματα της Ορθόδοξης Πίστης.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου στον κατάμεστο από πιστούς Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, πραγματοποιήθηκε ομιλία του Ιερομονάχου π Φιλόθεου Γρηγοριάτη, μοναχού εκ της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους με θέμα «Εὐαγγελίζου γῆ χαράν μεγάλην».

Ο Ιερομόναχος π. Φιλόθεος μίλησε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο και πολύ εμπεριστατωμένα για τη σημασία της μεγίστης θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου που σηματοδοτεί και την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας του Γένους, «ταυτίζοντας στη συλλογική συνείδηση την απαρχή της σωτηρίας και ανάστασης του γένους των Ελλήνων με την απαρχή της σωτηρίας και ανάστασης του γένους των ανθρώπων», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Αυτήν την Κυριακή 31 Μαρτίου, Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στις 6μ.μ., θα τελεστεί ο Κατανυκτικός Εσπερινός και οι Χαιρετισμοί του Τ. Σταυρού στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και Υπαπαντής του Κυρίου στην Κατερίνη. Στην Ακολουθία θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος με θέμα: «Οι λόγοι του Σταυρού».


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού